Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

fb gray

Κορωνοϊός - Παγώνη: Αν συνεχίσουμε έτσι θα βάλουμε μάσκα παντού

«Η αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων με αυτό το ρυθμό θα φέρει μεγαλύτερες δυσκολίες», τόνισε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και Αντιπρόεδρος του ΟΕΝΓΕ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (15/09) στο Mega.

Για την καθολική χρήση μάσκας, υποστήριξε πως αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί διασποράς του κορωνοϊού, τότε η γενικευμένη χρήση μάσκας θα γίνει απαραίτητη.

«Η μάσκα πλέον είναι η ασφάλειά μας», είπε χαρακτηριστικά.


Σε αυτούς που αρνούνται τη χρήση της, επισήμανε πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ, είναι η ασφάλεια για τους ίδιους, τις οικογένειές του και το περιβάλλον τους».

Τέλος, υποστήριξε πως έχει αποδειχθεί ότι η χρήση μάσκας δεν εμποδίζει την αναπνοή και πως οι προσωπικές απόψεις του καθενός δεν είναι επιστημονικές.

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον Αφγανό, θετικό στον κορωνοϊό που «το έσκασε» από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

Όπως τόνισε αυτό το περιστατικό δεν της έκανε εντύπωση ενώ έδωσε δύο ερμηνείες για την κίνηση του νεαρού άνδρα.

Αφενός ότι ο άνδρας ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη και τη μεταφορά του σε δομή φιλοξενίας και αφετέρου ότι δεν μπορούσε να δεχτεί κάτι το οποίο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Όπως σημείωσε, το δεύτερο αποτελεί ψυχολογική αντίδραση πολλών ανθρώπων στο άκουσμα των αποτελεσμάτων από το τεστ κορωνοϊού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.