Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

fb gray

Νέα Υόρκη: Νεκρός Έλληνας ομογενής από τέιζερ αστυνομικών

Νεκρός από τέιζερ αστυνομικού έπεσε ένας Έλληνας ομογενής στη Νέα Υόρκη.

 

Ειδικότερα, οι Αρχές έλαβαν κλήση για έναν 30χρονο με σπαθί σαμουράι στα χέρια του. Όταν έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν τον άνδρα στο υπόγειο του σπιτιού του και τον διέταξαν να πετάξει το όπλο.

«Πλησίασε τους αστυνομικούς με το σπαθί και εκείνοι τον χτύπησαν με τέιζερ» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του New York Post.

Κατά τη σύλληψή του ο Γιώργος Ζαπάντης υπέστη καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Απαντήσεις απαιτεί η οικογένεια του θύματος
Την ίδια ώρα, η οικογένεια του 30χρονου απαιτεί απαντήσεις, ενώ ο δικηγόρος τους υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αρκετή βία, με αποτέλεσμα το χτύπημα να αποβεί μοιραίο.

Ο Έλληνας ομογενής φαίνεται πως έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτόν τον λόγο, ενδεχομένως, να πανικοβλήθηκε και να προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, ο Ζαπάντης ήταν άοπλος την ώρα της σύλληψης.

«Όταν τον χτύπησαν με τέιζερ τον είχαν ήδη υπό έλεγχο, ενώ είχε και τα χέρια του πίσω από την πλάτη» τόνισε ο δικηγόρος, ενώ πρόσθεσε ότι το συμβάν έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Διερευνώνται τρία βίντεο
Συνολικά τρία βίντεο από το συμβάν παρουσίασε ο δικηγόρος της οικογένειας στο New York Post.

Τα βίντεο είναι τραβηγμένα από ψηλά και σε ένα από αυτά φαίνεται ο Ζαπάντης περικυκλωμένος από τέσσερις άνδρες αστυνομικούς και μία γυναίκα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.