Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020

fb gray

Η εξήγηση για μια από τις πιο γνωστές οπτικές ψευδαισθήσεις

Η σύζυγός μου και η πεθερά μου» είναι μια από τις πιο γνωστές οπτικές ψευδαισθήσεις στον κόσμο.

Μπορεί να βλέπετε είτε μια νεαρή γυναίκα με γυρισμένο πρόσωπο ή το προφίλ μιας ηλικιωμένης γυναίκας να κοιτάζει τα αριστερά. Ωστόσο, μόνο μια από τις δυο εικόνες μπορείτε να δείτε κάθε φορά. Το πηγούνι της νεαρής γυναίκας είναι η μύτη της ηλικιωμένης γυναίκας. Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί βλέπετε πρώτα τη νεαρή ή την ηλικιωμένη γυναίκα αντίστοιχα, μια μελέτη του 2018 που διεξήχθη από δύο καθηγητές ψυχολογίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει σχέση με την ηλικία σας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ένα νεότερο άτομο θα δει πρώτα τη νεότερη γυναίκα, ενώ οι ηλικιωμένοι θα δουν πρώτα τη μεγαλύτερη γυναίκα. Η μελέτη περιελάμβανε 393 συμμετέχοντες (242 άνδρες, 141 γυναίκες) από 18 έως 68 ετών. Τους έδειξαν την εικόνα για μισό δευτερόλεπτο και στη συνέχεια τους ρώτησαν για το φύλο και την ηλικία του ατόμου που είδαν. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες είδαν πρώτα τη νεότερη γυναίκα και αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες ήταν μικροί στην ηλικία. Όταν οι ερευνητές χώρισαν το των 10% των πιο ηλικιωμένων συμμετεχόντων και 10% των νεότερων, διαπίστωσαν ότι οι μεγαλύτεροι είδαν την ηλικιωμένη γυναίκα πρώτα και οι μικρότεροι τη νεαρή. έθεσε τη νεαρή γυναίκα. Το σημείο της μελέτης ήταν να προσδιοριστεί εάν «οι προκαταλήψεις της ηλικίας επηρεάζουν την αρχική ερμηνεία μιας εικόνας σε υποσυνείδητο επίπεδο.»
πηγή:perierga.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.