Με αυτούς τους… μποξέρ θα παίξει ο Ολυμπιακός! Διγλωσσία από UEFA

GI8KEAfXgAAKz6H

Advertisement

Σοκ έχουν προκαλέσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά τον αγώνα της τουρκικής Λίγκας αναμεσα στην Τράμπζονσπορ και την Φενέρμπαχτσε, την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Conference League, στην Τραπεζούντα.

Η λήξη του παιχνιδιού, το οποίο κέρδισαν με γκολ του Μπατσουαγί στην εκπνοή οι φιλοξενούμενοι, βρήκε τους ποδοσφαιριστές της Φενέρ να πανηγυρίζουν ξέφρενα στο κέντρο του γηπέδου. Σύμφωνα με καταγγελίες των γηπεδούχων, ήταν αυτοί που πυροδότησαν την οργή των οπαδών της Τράμπζονσπορ προκαλώντας τους και κάνοντας άσεμνες χειρονομίες. Κάποιοι από τους οπαδούς των γηπεδούχων πέρασαν τα “χαλαρά” μέτρα ασφάλειας και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές, όμως, της Φενέρμπαχτσε, αντί για τα αποδυτήρια, παρέμειναν στο γήπεδο και συνεπλάκησαν με τους χούλιγκαν!

Όπως δείχνει και από το οπτικό υλικό, αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές κατάφεραν  επαγγελματικά χτυπήματα στους οπαδούς των αντιπάλων. Συγκεκριμένα οι Μπατσουαγί, Οσαγί, Οστερβόλντε, Γιουκσεκ και Φρεντ έχουν καταγραφεί να χτυπούν με γροθιές και λακτίσματα πολεμικών τεχνών ακόμα και ανθρώπους που είναι εκτός μάχης, κάτω στο γρασίδι.

Επίσης βίντεο δείχνει μεγαλοπαράγοντα της ομάδας να πετά από τη σουίτα του γηπέδου γυάλινα ποτήρια σε φιλάθλους της Τραμπζονσπορ…

Διπλή γραμμή από UEFA για τους “συνήθεις υπόπτους” Τούρκους  

Με αυτήν την ομάδα έχει κληρωθεί να παίξει ο Ολυμπιακός για τους οκτώ του Conference. Και είναι γνωστά τα προβλήματα που προκαλούν κάθε χρόνο οι τουρκικές ομάδες εντός κι εκτός συνόρων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, υπήρξε τιμωρία για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της στο Βέλγιο, όπου έπαιξαν με την Ουνιόν Σεν Σιλουάζ. Η ποινή ήταν χάδι, η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της στους επόμενους τρεις αγώνες, συμπεριλαμβανομένου αυτού στο Γ. Καραϊσκάκη. 
Ωστόσο με αυτή τη συμπεριφορά οπαδών, παραγόντων και ποδοσφαιριστών εγκυμονούν κίνδυνοι. Για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αλλά και για την πρόκληση προβοκάτσιας στα δυο παιχνίδια.
Για τους “ποδοσφαιριστές-καρατέκα”. πάντως, η UEFA ακολούθησε διπλή γραμμή. Από τη μια ο πρόεδρος Τζ. Ινφαντίνο μίλησε μόνο για την ευθύνη της Τραμπζονσπορ και την ανάγκη προστασίας της σωματικής ακεραιότητας και της ασφάλειας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Από την άλλη, όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας Metrosport, ο γ.γ.της UEFA Θεόδωρου Θεοδωρίδη, είπε ότι εάν η τουρκική ομοσπονδία δεν τιμωρήσει τους συμμετέχοντες στον καυγά, δηλαδή τους Φρεντ, Μίτσι Μπατσουαγί και Μπράιτ Οσαγί, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία είναι έτοιμη να αναλάβει η ίδια δράση και να τους τιμωρήσει.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement