ΝΔ-ευρωεκλογές: Τα ονόματα που “παίζουν” για τα κενά στα δεξιά

nea dimokratia

Advertisement

Του Γιάννη Κορωναίου

Όλα… αλλιώς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετα την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από την κούρσα των ευρωυποψηφιοτήτων.

Οι διαρροές για υποψήφιους ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αφορούν κυρίως σε  πρόσωπα διεύρυνσης. Αντιθέτως, από το ψηφοδέλτιο φαίνεται πως απουσιάζουν ακραιφνείς δεξιοί πολιτικοί ενώ “καίγονται” και πιθανοί υποψήφιοι, όπως ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φ. Κρανιδιώτης.

Ένα σημαντικό μέρος του δεξιού ακροατηρίου της ΝΔ κάλυπτε η παρουσία της κας. Ασημακοπούλου. Προερχόμενη από τον κύκλο Σαμαρά και με στενή σχέση με τη βασιλική οικογένεια -νονός της ο εκλιπών έκπτωτος μονάρχης Κωνσταντίνος-. Ωστόσο η υποστήριξη της στα “προοδευτικά νομοσχέδια” της κυβέρνησης δεν άρεσε σε πολλούς από τους προσωπικούς ψηφοφόρους της .

Η απουσία της μεγαλώνει το κενό στα δεξιά. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ενταχθούν και οι όποιες αποφάσεις για την έτερη προβληματική υποψηφιότητα νυν ευρωβουλευτή, αυτή της Μαρίας Σπυράκη. Η κα. Σπυράκη έχει επίσης αναφορές στον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό και καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό. Είναι παραδοσιακή νεοδημοκράτισσα και έλκει ψήφους από το δεξιό κοινό. Το γεγονός πως προ ημερών βρέθηκε στην Πειραιώς και είχε συναντήσεις με κορυφαία κομματικά στελέχη πρέπει να ερμηνευθεί θετικά για την υπόθεση της. 

Πάντως είναι γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά δεξιά “αντίβαρα”, λόγω της γκρίνιας που έχει ξεσπάσει στο κόμμα με τις μέχρι τώρα επιλογές υποψηφίων που παραπέμπουν στο… ΠΑΣΟΚ και πιστοποιούν πλήρη στροφή στο Κέντρο.

Οι επιλογές δυο πρώην στρατιωτικών και αργηγών ΓΕΕΘΑ, του πρώην υφυπουργού Αλ. Στεφανή και του προσφάτως αποστρατευμένου Κων. Φλώρου βρίσκονται στο τραπέζι. Στο ίδιο φόντο και η φημολογία για προσέγγιση του πρώην ΑΓΕΣ και υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας Φράγκου Φραγκούλη.

Σε επίπεδο φημολογίας και τα ονόματα του πρώην περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Γ. Κασσαπίδη με αναφορές στην Εκκλησία, του δικηγόρου Γ. Ανδρεουλάκου, γιού του πρώην υπουργού Απ. Ανδρεουλάκου “υποδείγματος” δεξιού στελέχους επί Κ. Καραμανλή, αλλά και του πρώην υπουργού και βουλευτή Θ. Πλεύρη, ο οποίος θα μπορούσε να συσπειρώσει το δεξιό ακροατήριο.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement