Γιώργος Μουλίνος

Γιώργος Μουλίνος

O Γιώργος Μουλίνος τελείωσε αριστούχος και υπότροφος το Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Τμήμα Eπιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Κατόπιν μπήκε πρώτος στη Σχολή Φυσιοθεραπείας των ΤΕΙ Αθηνών, όπου τελείωσε αριστούχος και στη συνέχεια, το 1986, έφυγε για τις ΗΠΑ όπου ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στη Φυσιολογία της Άσκησης και της Διατροφής σε επίπεδο Master (Ms) – Διδακτορικού (PhD).

Η Διαιτολογία έγινε το πεδίο των επιστημονικών του αναζητήσεων και έτσι συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο (UCSF), όπου εξειδικεύτηκε στην καταπολέμηση της παιδικής και της εφηβικής παχυσαρκίας, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με άριστα.  Στη συνέχεια και στο τμήμα Διαιτολογίας του Penn State University εξειδικεύτηκε στη Γηριατρική Διαιτολογία, όπου ολοκλήρωσε, επίσης, τις σπουδές του με άριστα. 

Συνέχισε δε την επιστημονική του ενημέρωση στο Πρόγραμμα Συνεχούς Εκπαίδευσης του Αmerican Dietetic Association στην Κλινική Διαιτολογία, (συμπλήρωσε 250 ώρες (credit hours) συνεχούς εκπαίδευσης, οι οποίες αφορούν στην Διατροφή για καρδιαγγειακά νοσήματα, για Ζαχαροδιαβήτη, για Νεφροπάθειες, για Πρόληψη του καρκίνου, για την αύξηση και μείωση του βάρους, για την Αθλητική Διατροφή, για το Ανοσοποιητικό σύστημα, στην εξάρτηση και απεξάρτηση από ουσίες, στην Διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στην Διατροφική υποστήριξη των ασθενών σε κρίσιμο στάδιο, στη Διατροφή αποκλειστικά για τη γυναίκα.

Περισσότερα για το Γιώργο Μουλίνο εδώ