Φέτος το Μάϊο ας γιορτάσουμε τη ζωή!

celebrate life1

Advertisement

Μάϊος, ο μήνας που τιμάμε τη Μητέρα!

Δηλαδή τη Ζωή!

Πολλά έχουν γραφτεί και θα συνεχίσουν να γράφονται με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας.

Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι όμορφο που έχει καθιερωθεί μία συγκεκριμένη μέρα κάθε χρόνο για να γιορτάσουμε τη Μητέρα και ότι είναι μία ωραία υπενθύμιση για την αξία της.

Κάποιοι άλλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για μία εμπορική γιορτή και ότι δεν έχει κανένα άλλο νόημα.

Υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν υποκρισία να τη γιορτάζουμε μία μέρα το χρόνο, όταν όπως υποστηρίζουν την ξεχνάμε τις υπόλοιπες 364.

Πολλές απόψεις, αναλύσεις, γνώμες, μία κατά τη γνώμη μου ουσία: Μητέρα=Zωή και είναι όμορφο να τη γιορτάζουμε.

Γιατί όχι; Έτσι ως μία μικρή υπενθύμιση, ως φόρο τιμής σε αυτό που εκπροσωπεί και ως δείγμα εκτίμησης της ύπαρξής της!

Με αφορμή λοιπόν τη συγκεκριμένη γιορτή αναρωτιέμαι:

Εσύ γιορτάζεις; Πόσο συχνά και για ποιο λόγο; Τί χρειάζεται να συμβεί στη ζωή σου για να το γιορτάσεις;

Φαντάζομαι πως έχεις ήδη καταλάβει ότι δεν αναφέρομαι σε γιορτές, γενέθλια, επετείους κλπ. Τα πράγματα που καταφέρνεις καθημερινά τα γιορτάζεις; Τους δίνεις αξία; Επιβραβεύεις τον εαυτό σου όταν ολοκληρώνεις κάτι ή όταν αντιμετωπίζεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία κατάσταση, σύμφωνα με τις συνθήκες μέσα στις οποίες κλήθηκες να το κάνεις;

Σου παίρνεις δώρα; Σε πηγαίνεις μία βόλτα; Γελάς δυνατά όταν τα καταφέρνεις; Χορεύεις σαν μικρό παιδί;

Αναγνωρίζεις πως όλα όσα καθημερινά διαχειρίζεσαι, υλοποιείς, αξιολογείς και ολοκληρώνεις είναι πολλά και πως δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα τα φέρεις εις πέρας; 

Η καθημερινότητα μας δίνει πολλές ευκαιρίες για να γιορτάσουμε με τον τρόπο που εκφράζει τον καθένα μας, όμως δυστυχώς τις προσπερνάμε.
Έχουμε μάθει να γιορτάζουμε όσα θεωρούμε ‘’μεγάλα’’ και ‘’σπουδαία’’ και μάλιστα τα κριτήρια που οι ίδιοι έχουμε θέσει για να θεωρήσουμε κάτι ‘’μεγάλο’’ και ‘’σπουδαίο’’ ώστε να αξίζει εορτασμού είναι αυστηρά και αφορούν σε γεγονότα που δε συμβαίνουν συχνά.

Ένα πτυχίο, ένα μεταπτυχιακό, ένα διδακτορικό, ένας γάμος, η γέννηση, μία πρόσληψη, μία προαγωγή, ένα σπίτι… συμπλήρωσε τη λίστα σου και σκέψου:

Όλα τα παραπάνω που αποτελούν σταθμούς στη ζωή σου, πόσες φορές θα συμβούν; Ακόμα και αν αποκτήσεις αρκετά πτυχία και διπλώματα, ακόμα και αν παντρευτείς πολλές φορές εφόσον το επιθυμείς, αν δημιουργήσεις πλούσιο βιογραφικό με πολλές εξαιρετικές συνεργασίες…

Πόσες μέρες θα είναι αυτές που θα γιορτάσεις; Τριάντα; Πενήντα; Εκατό; Οι υπόλοιπες μέρες; Είναι πολλές και σου χαρίζουν συνεχώς λόγους για να γιορτάσεις!

celebrate life2

 

Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα.

Να αναγνωρίζεις τους λόγους και έπειτα να τους γιορτάζεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο.

Ξύπνησες υγιής και σήμερα; Γιόρτασέ το! Πρώτα δες το! Συνειδητοποίησε πως δεν είναι δεδομένο και πως είναι ο τέλειος λόγος για να κάνεις την αρχή! Να γιορτάζεις κάθε μέρα λοιπόν. Επειδή ξύπνησες, επειδή ζεις, επειδή έχεις φίλους που σε αγαπούν, επειδή το παιδί σου σε αγκάλιασε τόσο σφιχτά που σου κόπηκε η ανάσα, επειδή έφτιαξες με αγάπη ένα τέλειο γεύμα για τους αγαπημένους σου. Γιόρτασε επειδή οι συνεργάτες σου θυμήθηκαν τα γενέθλιά σου και σου οργάνωσαν ένα πάρτι έκπληξη, επειδή η σκυλίτσα σου γέννησε τα πιο όμορφα κουτάβια που είδες ποτέ, επειδή αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε η δουλειά σου (εσύ ξέρεις πόσο κόπο έβαλες), επειδή έχει τέλειο καιρό σήμερα…

Γιόρτασε για όσα μπορείς, για όλα τα όμορφα που σου συμβαίνουν κάθε μέρα και τα προσπερνάς ως μη σημαντικά. Κι όμως είναι τόσο σημαντικά για έναν λόγο: Αφού συμβαίνουν, αυτό σημαίνει ότι εσύ ζεις. Είσαι ζωντανός και σήμερα  και έχεις μία επείγουσα εργασία να κάνεις που δεν σηκώνει αναβολή: Να το συνειδητοποιήσεις και να το γιορτάσεις. 

Η ζωή είναι ένα δώρο! Και εφόσον διαβάζεις αυτό το άρθρο, είσαι ζωντανός! Σήκω και γιόρτασέ το λοιπόν σήμερα, τώρα! Αύριο είναι μία άλλη μέρα που θα σου δώσει νέες αφορμές.

Όμως μέχρι να έρθει, μην χαραμίσεις τη σημερινή! Υπάρχει πάντα ένας τουλάχιστον λόγος για να χαμογελάς! Βρες τον στην κάθε σου μέρα, γιόρτασέ τον με τον ενθουσιασμό ενός παιδιού και δεν θα χάσεις!

Και μία πρόταση για εσένα ώστε να μπεις σε δράση: Αγόρασε ένα όμορφο ημερολόγιο και ξεκίνα να γράφεις κάθε μέρα ένα πράγμα το οποίο θα γιορτάσεις. Όσο το κάνεις, τόσο θα συνειδητοποιείς  τα καθημερινά θαύματα που έχεις στη ζωή σου! Όσο τα συνειδητοποιείς, τόσο η λίστα σου θα γεμίζει. Όσο γεμίζει η λίστα σου, τόσο θα γεμίζεις κι εσύ με όμορφα συναισθήματα που θα μεταδίδονται σε όποιον συναντάς!

Να θυμάσαι πως έχεις ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας στα χέρια σου που λέγεται ζωή!

Λοιπόν;

Τί θα γιορτάσεις σήμερα;

 

Χαρά Καλουμενίδη – Changing Perspective Coach – www.charakaloumenidi.gr

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement