Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Στο σφυρί οι μπότες του θρυλικού «σκαθαριού» έναντι 17.000 ευρώ

paumaccartney

Advertisement

Ένα σκαθάρι με φιλανθρωπικό πρόσωπο είναι ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο οποίος δίνει προς πώληση σε δημοπρασία τις μπότες του.

Το πρώην μέλος των θρυλικών Beatles, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, βγάζει σε δημοπρασία τις μπότες που φόρεσε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 για να συγκεντρώσει χρήματα για την εκστρατεία Meat Free Monday.

Οι μπότες θα πωληθούν από τον οίκο Sotheby’s έναντι 10.000 έως 15.000 λιρών Αγγλίας (περίπου 17.000 ευρώ), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών της δημοπρασίας.

«Καθώς ήρθε η ώρα να αγοράσω στον εαυτό μου ένα νέο ζευγάρι μπότες, σκέφτηκα ότι αυτός μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να βοηθήσω την εκστρατεία μας Meat Free Monday να γιορτάσει την 15η επέτειό της» δήλωσε το πρώην μέλος των Beatles.

«Εγώ και οι μπότες μου έχουμε υπέροχες αναμνήσεις από εκείνη την ξεχωριστή βραδιά της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Ήταν μεγάλη η συμμετοχή σε ένα τόσο φοβερό και θεαματικό γεγονός. Κάτι που θα θυμάμαι για πάντα» τόνισε.

Ο Άγγλος τραγουδιστής και μουσικός ξεκίνησε τη μη κερδοσκοπική εκστρατεία με τις κόρες του Μέρι και Στέλα ΜακΚάρτνεϊ για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην τρώνε κρέας μία μέρα την εβδομάδα. «Ένα γεύμα βασισμένο σε φυτικές πρώτες ύλες την εβδομάδα είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να κάνετε κάτι καλό για τον πλανήτη και το μέλλον μας» είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας.

Οι μπότες του Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι παρόμοιες με εκείνες που φορούσε όταν ήταν στους Beatles και είναι κατασκευασμένες χωρίς τη χρήση υλικών ζωικής προέλευσης από την Anello and Davide, εταιρεία που ειδικεύεται στα υποδήματα για το θέατρο.

Η δημοπρασία διοργανώνεται από τον Sotheby’s στις 24 – 31 Μαΐου και θα εκτεθούν στη γκαλερί του στο Λονδίνο.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement