Σεργουλόπουλος: ”Το να είσαι γκέι δεν είναι ιδεολογία”

sergoulopoulos 0902

Advertisement

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έδωσε μια συνέντευξη, μιλώντας για τον γιο του, Γιώργο, τις μεγάλες σχέσεις που είχε στο παρελθόν, αλλά και τη σημασία που έχει ο θεσμός του γάμου για τον ίδιο.

Ο ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», όπου είπε για την πατρότητα και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. 

«Ένας άνθρωπος γίνεται γονιός γιατί θέλει να γίνει γονιός, το αισθάνεται. Πριν από μια 20ετία ήταν μια επιθυμία που την ξεστομίζεις σε ορισμένους ανθρώπους που βλέπεις. Να εκφράσεις αυτή την ανάγκη σου. Αυτό έρχεται να κολλήσει ότι τώρα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο ότι δεν γίνεται να είναι όλοι έτσι κτλ και θα δώσεις το ελεύθερο να κάνουν όλοι παιδιά. Θα κάνουν παιδιά αυτοί που θέλουν. Δεν θα γίνεις γονιός επειδή σου επιτρέπει ένα νομοσχέδιο».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος πρόσθεσε:

«Το να γίνεις γονιός είναι πολύ σοβαρό, το έχεις μέσα σου, το έχεις ανάγκη να γίνεις γονιός. Όπως και οι γυναίκες δεν γίνονται όλες μητέρες. Δεν ήταν σκέψη αλλά επιθυμία το να γίνω μπαμπάς. Είναι κάποια στερεότυπα που όποτε μπορούμε τα σπάμε. Σπάμε το στερεότυπο ότι ένας ομοφυλόφιλος θέλει να γίνει γονιός. Το στερεότυπο είναι ότι δεν μπορούσα εγώ να γίνω πατέρας, αυτό ήταν στο μυαλό μου. Όταν έχεις αυτή την επιθυμία θα το εκφράσεις με ένα ανίψι σου, ένα βαφτιστήρι σου. Μετά κάποια στιγμή είναι να γίνει, ήρθε η στιγμή να γίνει. Τη ζωή μου την παίρνω σταδιακά. Δεν κάνω προβλέψεις, ούτε σκέφτομαι τι θα κάνω στο μέλλον. Το πρόγραμμα φτάνει μέχρι το καλοκαίρι, ξέρω ότι θα κάνω διακοπές. Αλλά δεν βάζω στόχους μακρυπρόθεσμους».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement