Καιρίδης: ”Δεν θέλουμε ανοιχτά σύνορα”

KAIRIDIS 1204

Advertisement

Tο πλαίσιο πάνω στο οποίο κινείται η κυβέρνηση όσον αφορά το μεταναστευτικό ανέλυσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, κατά την τοποθέτησή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Βάσει όσων ανέφερε, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ενάντια στη μετανάστευση γενικά όπως η άκρα δεξιά, αλλά υπέρ της οργάνωσης. «Δεν θέλουμε ανοιχτά σύνορα, είμαστε υπέρ μίας μέσης λύσης, μίας μετανάστευσης οργανωμένης» είπε ο κ. Καιρίδης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέλυσε τη στρατηγική για να δοθεί η δυνατότητα νόμιμης εργασίας σε παράνομους μετανάστες και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία αυτή πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή – και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εντούτοις, όπως εξήγησε, αυτή η πρωτοβουλία δεν λύνει το πρόβλημα των ελλείψεων εργαζομένων, γι’ αυτό και «θέλουμε να συνεχίσουμε την άψογη συνεργασία μας με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για να καλύψουμε τις ανάγκες για εργαζομένους».

«Πρέπει να σκεφτούμε αντισυμβατικά και να δώσουμε λύσεις στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που να είναι λειτουργικές» κατέληξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement