Μαρινάκης για Βόρεια Μακεδονία : Η Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται σε “μεταίχμιο”

marinakis 1903

Advertisement

«Βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο, εμείς δεν θα είματε επισπεύδοντες, η ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της άλλης πλευράς εξαρτάται πλήρως από τη συμμόρφωσή της στην Συμφωνία των Πρεσπών», υπογράμμισε για το ζήτημα των προκλήσεων της νεοεκλεγείσας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας και αναφορικά με το ζήτημα της εφαρμογής των συμπεφωνημένων με το βόρειο γείτονά μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την πρόκληση από την νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «το όλο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιο. Εμείς δεν λεμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης τότε, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι ειμαστε αντίθετοι με την Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί την θεωρούμε κακή συμφωνία, την καταψηφίσαμε, ασκήσαμε ως κόμμα και πρόταση δυσπιστίας, αλλά τόνισε ότι αν ψηφιστεί η Συμφωνία και εκείνος εκλεγεί Πρωθυπουργός, η Συμφωνία θα τηρηθεί. Αυτή ηταν μια αντιδημοφιλής θέση για πολλούς τότε που ήταν κοντά στην ΝΔ».

Ακολούθως συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν δύο μέρη σε αυτήν την Συμφωνία. Η Ελλάδα δεν είχε να κάνει πάρα πολλά. Είχε να ψηφίσει στην Βουλή αυτά τα μνημόνια. Η άλλη πλευρά είχε να κάνει πάρα πολλά. Δικαιώνεται η συνειδητή επιλογή μας να μην ψηφιστούν τα μνημόνια από την Ελλάδα. Σκεφθείτε η Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας να μην δέχεται ούτε το πρώτο σημείο της Συμφωνίας που είναι το όνομα και εμείς να είχαμε φθάσει στο τέλος της διαδρομής».

Επέκρινε την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «την στιγμή που η Πρόεδρος λέει την χώρα της “Μακεδονία”, η αντιπολίτευση βγαίνει και λέει “ψηφίστε και τα μνημόνια”.

«Να δούμε την νέα Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, να δούμε την στάση τους και τις αντιδράσεις τους… Είχαμε πει από την αρχή ότι είναι μια κακή συμφωνία, αλλά θα την τηρήσουμε αν ψηφιστεί. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο και έχουμε μια νέα κυβέρνηση που περιμένουμε να διατυπώσει τις θέσεις της. Εμείς δεν θα είμαστε επισπεύδοντες. Η ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της άλλης πλευράς εξαρτάται πλήρως από την συμμόρφωση της στην Συμφωνία των Πρεσπών», είπε επίσης ο κ. Μαρινάκης.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement