Σπηλιωτόπουλος: “Έχει χαρακτηριστικά φρεσκάδας και είναι άφθαρτος ο Κασσελάκης”

SPILIOTOPOULOS

Advertisement

Ως «άφθαρτο και πετυχημένο» χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που αναφέρθηκε στην σχέση που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας παράλληλα «πυρά» με στόχο τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «άνοιξε την πόρτα της σε ακραία στοιχεία μετά τον Κώστα Καραμανλή».

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχω τεχνοκρατική σχέση. Δεν ανήκω στα στελέχη που έχουν τη θεσμική ιδιότητα της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά στο MEGA ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Βάσει όσων ανέφερε, ανέκαθεν ανήκε στον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη που συνεργάζεται «με ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά και διεισδύει στην πλευρά του δημοκρατικού χώρου».

«Ήμουν πάντα στο δημοκρατικό κέντρο. Είμαι από αυτούς που είχαν ένα πνευματικό παιδί, τον λεγόμενο μεσαίο χώρο. Όταν η ΝΔ μετά τον Κώστα Καραμανλή άνοιξε την πόρτα της σε ακραία στοιχεία και μετατοπίστηκε δεξιά, είναι λογικό ένα κομμάτι του μεσαίου χώρου να αισθάνεται ορφανό», είπε και συνέχισε:

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με πειστικό τρόπο διεισδύει στον μεσαίο χώρο, δηλαδή αγκαλιάζει τα προβλήματα της μεσαίας τάξης και ανοίγεται από τη δημοκρατική Αριστερά μέχρι το κέντρο, αντιλαμβάνεστε ότι ένα κομμάτι του μεσαίου χώρου είναι εφαπτόμενο με αυτό το άνοιγμα».

Σε ότι αφορά την ΝΔ, είπε πως αποτελείται από δύο κόσμους, ενός εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που κυβερνά και ενός ακραίου στοιχείου που προέρχεται από κόμματα δεξιότερά της.

«Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλάβει τον κεντρώο χώρο. Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει άνοιγμα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή πολλά κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι στελέχη της κυβέρνησης ΝΔ, αυτό που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ισορροπεί δύο πράγματα».

«Πρώτον, ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή για ακραία στοιχεία. Δεύτερον, αν δείτε την προεκλογική περίοδο στο Ζάππειο, που υποτίθεται ήταν η μεγάλη επέτειος της ΝΔ, η ομιλία του κου Σαμαρά ήταν πλατφόρμα alt right, όλη η ΝΔ ήταν από κάτω και χειροκροτούσε. Στην πραγματικότητα δύο κόσμοι βρίσκονται στη ΝΔ, με τη διαφορά ότι αυτή που κυβερνά είναι η συνιστώσα του ελεγχόμενου παλιού εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που έχει πολεμηθεί για μία σειρά σκανδάλων».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement