ΗΠΑ: Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ

usa elections 11

Advertisement

Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ δίνουν μάχη στήθος με στήθος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos, με φόντο τις επικείμενες Αμερικανικές Εκλογές του φθινοπώρου. 

Σχεδόν το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δήλωσε στη δημοσκόπηση, που διήρκεσε οκτώ ημέρες και ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη, ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, με αντίστοιχο ποσοστό να επιλέγει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ.

Προηγούμενη δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos από τις 29 ως τις 30 Απριλίου είχε δώσει προβάδισμα μίας μονάδας στον Δημοκρατικό πρόεδρο. Η τρέχουσα δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους δύο μονάδων.

Περίπου το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον θα ψηφίσει στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου και τείνει να επιλέξει κάποιον τρίτο υποψήφιο ή να μην ψηφίσει καθόλου.

Το 13% των ερωτηθέντων απάντησε εξάλλου ότι θα επέλεγε τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ που συμμετέχει στις εκλογές ως ανεξάρτητος, αύξηση σε σχέση με το 8% που τον είχε επιλέξει στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement