ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ… ΨΑΛΤΗΣ – Με την Τουρκία έχουμε – και – τους ίδιους δημοσκόπους

2023 05 14T193737Z 235264261 RC2IY0AEFLJN RTRMADP 3 TURKEY ELECTION 768x480 1

Advertisement

«Ψέλνει» ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

giannis vasilakopoulos 3


Χθες, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Τουρκικών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών ανακαλύψαμε ένα – ακόμη – κοινό σημείο που η σύγχρονη Ελλάδα έχει με τη γείτονα. Έχουμε τους ίδιους δημοσκόπους… Δεν εξηγείται αλλιώς ο τεράστιος ‘’κουβάς’’ στον οποίον έπεσαν οι Τούρκοι ‘’Φαναράδες’’ και ‘’Γεράκηδες’’ – ίδιος λένε κάποιοι με αυτόν που έχουν επανειλημμένως πέσει οι εγχώριοι και μ’ αυτόν που μάλλον κοντοζυγώνει κι έρχεται την προσεχή Κυριακή. Και οι Τούρκοι ‘’Φαναράδες’’ προέβλεπαν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να ‘’θριαμβεύει’’ και χθες το βράδυ κατάπιαν τη γλώσσα τους. Δυστυχώς, παρά το ότι έχω επισκεφθεί τη γειτονική χώραη γνώση μου στην Τουρκική γλώσσα είναι πλημμελής- κάτι… μπουγιουρούμ, ιμάμ μπαΐλντί και μπιρ αλλάχ, γνωρίζω. Αν γνώριζα καλά την Τουρκική θα ήμουν έτοιμος να σας ενημερώσω για το τι θα λένε οι δικοί μας… σκιτζήδες την προσεχή Κυριακή, επιχειρώντας να μην… πνιγούν στον ‘’κουβά’’ που θα πέσουν…
Το πιο βασικό πράγμα δεν μας το είπαν οι εγχώριοι αναλυτάδες, για τις τουρκικές εκλογές. Δεν θα συμφέρει φαίνεται το ετοιμόρροπο καθεστώς Μητσοτάκη. Στις εκλογές στην Τουρκία εκτός του Ερντογάν θριάμβευσε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ναι αυτός που – μας λένε οι ντόπιοι ακριβοπληρωμένοι Μινχάουζεν – ότι ‘’χάνει’’ στην Ουκρανία, , ‘’απομονώνεται’’ , ‘’μένει από Βενζίνη’’ στο μέτωπο κι άλλες τέτοιες μπούρδες, βλέπει τώρα τους κάτωχρους Ευρωαμερικανούς να βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο που ο 75χρονος εκλεκτός τους που θα έχτιζε την… νέα Τουρκία, άσχετα, αν παραλίγο να χάσει το δρόμο για την κάλπη που ψήφιζε, έχει απλώς εξαφανισθεί από προσώπου γης.

Έτσι γίνεται κι εδώ έξι μέρες πριν ανοίξουν οι δικές μας κάλπες. Ο ‘’άριστος’’ Κ. Μητσοτάκης, όπου εμφανίζεται τα κάνει… σαλάτα, έρχεται από πίσω ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος του, ο Σκέρτσος γαρνίρει τη σαλάτα, μετά βγάζουν τους Φαναρογεράκηδες στην τηλεόραση για να μας πουν πόσο… πολύ προηγείται το κόμμα του Μητσοτάκη στις δημοσκοπήσεις τους κι ύστερα ‘’γυρίζουν πλευρό’’.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, όπου μιλάει γίνονται αντικειμενικά τεράστιες συγκεντρώσεις – σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα μεγαλύτερες από εκείνες του 2015. Άρα καλά θα κάνουν οι νεροκουβαλητές του απερχόμενου ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου να πουν και καμιά αλήθεια και σε εκείνον – που το ψέμα το χει για… μπρελόκ στα κλειδιά του και στους πολίιτες που εξ’ αιτίας της πολιτικής Μητσοτάκη, κινδυνεύουν να έχουν μπρελόκ χωρίς κλειδιά γιατί τα αρπαχτικά τους παίρνουν τα σπίτια.

Αυτά, μέχρι νεωτέρας, γιατί, η Κυριακή πλησιάζει και μάλλον ο απερχόμενος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, έχει ξεκινήσει το πακετάρισμα.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement