Δελφοί: Εγκαίνια έκθεσης με σπάνια κεραμικά και αφίσες του Πικάσο

delfoi ekthesi pikasso

Advertisement

Εγκαινιάζεται αύριο Σάββατο 11 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, έκθεση με σπάνια κεραμικά και αφίσες του Πικάσο, με τίτλο “Pablo Picasso“.

Πενήντα πέντε σπάνιες, αυθεντικές αφίσες που φιλοτέχνησε ο Πικάσο, με την τεχνική της λιθογραφίας, της χαλκογραφίας, του λινόλεουμ – αρκετές από τις οποίες έχει υπογράψει – από κοινού με είκοσι αντιπροσωπευτικά κεραμικά του καλλιτέχνη που αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία του 20ου αιώνα θα παρουσιαστούν στις εγκαταστάσεις του Ε.Π.Κε.Δ. στους Δελφούς.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ροϊλό, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, πρόκειται για ένα σημαντικό μέρος μιας παγκοσμίου φήμης συλλογής με έργα του Πικάσο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζεται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Όπως ανέφερε ο κ Ροϊλός, μιλώντας για αυτόν τον ιδιοφυή αγωνιστή της τέχνης και της δημοκρατίας, επελέγη ο Πικάσο, καθώς πρόκειται για μία από τις εμβληματικότερες μορφές της νεοτερικής τέχνης που σφράγισε ανεξίτηλα όχι μόνο τα φορμαλιστικά χαρακτηριστικά των εικαστικών τεχνών με τις οποίες ασχολήθηκε (ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική, χαρακτική, κολάζ) αλλά και τους τρόπους με τους οποίους κορυφαίοι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού και ευρύτερα του παγκόσμιου πολιτισμού τον εικοστού αιώνα θα προσέγγιζαν (καλλιτεχνικά και στοχαστικά) θέματα αισθητικά, πολιτικά και κοινωνικά.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement