Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Εξορκιστή», Ουίλιαμ Φρίντκιν

William Friedkin ecorcist 1020.jpg

Advertisement

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν, που έγινε γνωστός κυρίως για τις ταινίες του ο «Εξορκιστής» (1973) και «Ο άνθρωπος από τη Γαλλία» (1970), η οποία μάλιστα βραβεύτηκε με τρία Όσκαρ: σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και Α’ ανδρικού ρόλου για τον Τζιν Χάκμαν.

Ο «Άνθρωπος από τη Γαλλία» με τον Τζιν Χάκμαν ήταν μια ταινία γυρισμένη σαν ντοκιμαντέρ, με εξαιρετικές σκηνές καταδίωξης.

Υπήρξε ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στον αμερικανικό κινηματογράφο μαζί με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και τον Πίτερ Μπογκντάνοβιτς τη δεκαετία του 1970, ενώ ειδικεύτηκε στο αστυνομικό θρίλερ και στις ταινίες τρόμου.

Ο «Εξορκιστής» ανανέωσε το είδος της ταινίας τρόμου ενώ είχε τέτοια εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο, που κατέστη ένα από τα πρώτα blockbuster στον κινηματογράφο. Για τον «Εξορκιστή» ο Φρίντκιν κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η τελευταία ταινία του, με τίτλο «The Caine Mutiny Court-Martial» και πρωταγωνιστή τον Κίφερ Σάδερλαντ θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement