Μπάιντεν: Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου έγινε από την άλλη πλευρά – Το ευχαριστώ Νετανιάχου

AP23291321170228

Advertisement

Τη στήριξή του στο Ισραήλ εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως με βάση αυτά που έχει δει, ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα φαίνεται πως έγινε «από την άλλη πλευρά». «Οι ΗΠΑ θρηνούν μαζί με το Ισραήλ», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

«Ήθελα να είμαι εδώ σήμερα για έναν απλό λόγο. Θέλω ο λαός του Ισραήλ, οι άνθρωποι στον κόσμο να γνωρίζουν πού βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Ήθελα να έρθω προσωπικά και να το ξεκαθαρίσω», είπε.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η Χαμάς «διέπραξε τέτοιες φρικαλεότητες που κάνουν το Ισλαμικό Κράτος να φαίνεται ‘κάπως λογικό’». «Πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί όλο τον παλαιστινιακό λαό και του έχει φέρει μόνο δεινά», τόνισε στη συνέχεια.

Αναφερθείς στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης: «Είμαι βαθιά λυπημένος και εξοργισμένος για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας χθες. Με βάση αυτά που έχω δει, φαίνεται ότι έγινε από την άλλη πλευρά, όχι από εσάς. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι, οπότε πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα».

Είπε ότι οι ΗΠΑ «θα δώσουν στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί». Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «η γενναιότητα του ισραηλινού λαού ήταν εκπληκτική» και πως ήταν περήφανος που ήταν εκεί.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement