Το τελευταίο χαρτί του Νίκου Ανδρουλάκη…

androulakis 745896321

Advertisement

Του Σάββα Παυλίδη

Λύσεις για να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο τον τοποθετούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, έψαξε προσφάτως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταφεύγοντας στη πρόταση μομφής και στο σκληρό ”ροκ” με την κυβέρνηση εντός και εκτός Βουλής.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνά στη δεύτερη θέση στα τελευταία γκάλοπ με καθαρή διαφορά από την Χαριλάου Τρικούπη, για τον Νίκο Ανδρουλάκη έμοιαζε ως μονόδρομος να βρει ένα τρόπο να παίξει… τα ρέστα του.

Το προ εβδομάδος δημοσίευμα της εφημερίδας ”Το Βήμα” έδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία που έψαχνε ώστε να δημιουργήσει την απαιτούμενη ένταση που θα του ανέβαζε τις ”μετοχές”.

Όλα αυτά εντός ενός χρονικού momentum ιδιαιτέρως δύσκολου για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού η υπόθεση των Τεμπών μετατρέπεται για το Μέγαρο Μαξίμου σε κινούμενη άμμο.

Επί της ουσίας, η συνολική άμεση αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σήμερα Δεύτερα (01/04) επισκέφτηκε τον Άρειο Πάγο για το ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά τους διαλόγους των εργαζομένων του ΟΣΕ το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, αποδεικνύει πως προσπαθεί, όσο πλησιάζουμε προς τις Ευρωεκλογές, να μετατραπεί στον μεγάλο ”αντίπαλο” της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα η Χαριλάου Τρικούπη ”προλαβαίνει” συνεχώς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον δεν έχει άλλη λύση πέρα από το να ακολουθεί. Αναμενόμενο αν σκεφτεί κάποιος το χάσμα που χωρίζει την Κ.Ο. με τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν τη βδομάδα αυτής της έντονης ”πόλωσης” κατάφερε σε ένα βαθμό να πιέσει την κυβέρνηση και να δώσει απάντηση στο περίφημο ”ζητείται αντίπαλος” που βροντοφωνάζει το Μαξίμου εδώ και περίπου 10 μήνες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τις μετοχές του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να τις ανεβάσει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό διότι όσο η Χαριλάου Τρικούπη εφάρμοζε την τακτική της πίεσης προς τον πρωθυπουργό, δίχως λαϊκίστικα ”τσιτάτα”, η Κουμουνδούρου έβγαζε από το συρτάρι επιχειρήματα και αφηγήματα που αφορούν νοθείες και εκλογές με διεθνή εποπτεία. Σαν να μην κατάλαβε δηλαδή ποτέ τους λόγους των δύο εκλογικών συντριβών του 2023.

Η έλλειψη σοβαρότητας λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ, μετέδωσε προς το εκλογικό κοινό το μήνυμα πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει τη δυναμική να παρουσιαστεί ως μία αξιοπρεπής αξιωματική αντιπολίτευση.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως και για την ίδια την κυβέρνηση, το ”μπρα ντε φερ” με το ΠΑΣΟΚ ήταν μία ιδανική εφαρμογή να ”ξυπνήσει” από τον ”λήθαργο” στον οποίο έχει τοποθετηθεί τους τελευταίους μήνες μετά τις εκλογές Μαίου και Ιουνίου.

Εν ολίγοις, αυτό που εύλογα προκύπτει ως συμπέρασμα είναι πως από την πόλωση των τελευταίων 7-8 ημέρων, άπαντες μπορούν να βρουν κέρδη, με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συνεχίζει να υιοθετεί μία σειρά από αφηγήματα που περισσότερο τον κάνουν να φλερτάρει με την γραφικότητα παρά με τη σοβαρότητα.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement