“Καμπάνες” Καραμανλή για δημογραφικό και εθνικά

karamanlis 696x464

Advertisement

Με τη γλώσσα της αλήθειας, που έχει επιλέξει για να απευθύνεται στους συμπολίτες του από την αρχή της πολιτικής καριέρας του, μίλησε πάλι ο Κώστας Καραμανλής, εφιστώντας την προσοχή όλων σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων για το μέλλον του τόπου.

Στην εκδήλωση STAR FORUM ’24, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, μιλώντας “όχι πολιτικά, κι ακόμα λιγότερο κομματικά. Σας μιλώ εθνικά” όπως είπε από την αρχή στο ακροατήριο του. Για την απόγνωση και την οργή των πολιτών που τους ωθεί να ψηφίζουν “όχι από πεποίθηση αλλά από απόρριψη”, για τα ελληνοτουρκικά και την ηγεμονική στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, για την Ευρώπη και την ηγεσία της που οφείλει να αφουγκραστεί τα προβλήματα των πολιτών, για εκείνη τη μερίδα των πολιτών που “στο όνομα του δικαιωματισμού βλέπουν τα δικά τους δικαιώματα να συρρικνώνονται”. Κυρίως δε, μίλησε για τις ανησυχητικές δημογραφικές τάσεις,«μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του έθνους και ως εκ τούτου το κρισιμότερο εθνικό θέμα στα χρόνια που έρχονται!».

Ο Κ. Καραμανλής σήμανε εθνικό συναγερμό, απαιτώντας άμεσα σοβαρό σχεδιασμό πολιτικής για την οικογένεια. “Απαιτείται η επεξεργασία και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και στοχευμένης οικογενειακής πολιτικής. Με απλά λόγια, πολιτική για την στήριξη της οικογένειας και την αύξηση της γονιμότητας. Μια τέτοια πολιτική περιλαμβάνει από τη μια ένα πλέγμα μέτρων και κινήτρων φορολογικού, εργασιακού και επιδοματικού χαρακτήρα. Και από την άλλη αντίστοιχη δέσμη μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την φροντίδα κατά την βρεφονηπιακή ηλικία, την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Καίρια παράμετρος σε αυτή την δέσμη είναι και μια πολιτική διευκόλυνσης για τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν στέγη”.

Έδειξε” Ευρώπη, Άγκυρα και κυβέρνηση

“Πρέπει να δράσουμε τώρα και να δράσουμε σθεναρά. Οι απαντήσεις που ψάχνουμε είναι ορατές και περνούν από την συνείδησή μας. Αρκεί να την ακούσουμε” έδωσε το σύνθημα ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο ίδιος έστρεψε τα βέλη του στην Ευρώπη καθώς «οι ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να αφουγκραστούν προσεκτικά και να απαντήσουν πειστικά στις ανησυχίες των πολιτών, ειδικά αυτών που πλήττονται από τα φαινόμενα αυτά και βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν προς το χειρότερο. Οφείλουν να σκύψουν στα προβλήματά τους, να ακούσουν τις ανησυχίες τους, να εξηγήσουν ότι νοιάζονται πραγματικά γι αυτούς”.

Παράλληλα έδειξε και προς τη σημερινή κυβέρνηση, υποδεικνύοντάς της την ανάγκη “μεζούρας” στις μεταρρυθμίσεις ώστε να μην αλλοιωθεί ο παραδοσιακάς πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας. “Αφ’ υψηλού ελιτίστικες συμπεριφορές δεν χωρούν. Απαξιωτικοί και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί απλώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από σεβασμό στις αξίες, τις παραδόσεις τους και τις ρίζες τους τον πατριωτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, το ρόλο της οικογένειας, τη θρησκευτική τους πίστη. Έχουν ανάγκη να πειστούν ότι δεν μπορεί στο όνομα ενός δικαιωματισμού να μην γίνονται εξ ίσου σεβαστά τα δικά τους δικαιώματα”.

Ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την τουρκική παρελκυστική διπλωματία, εφίστησε προσοχή στον σημερινό ένοικο Μαξίμου. “Οι ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας δεν θα αλλάξουν έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου” για να προσθέσεις “ούτε επιτρέπονται ούτε συγχωρούνται αυταπάτες. Αντιθέτως επιβάλλεται σθένος, εγρήγορση, αποφασιστικότητα, ομοψυχία για την αντιμετώπισή τους. Προφανώς η πληθυσμιακή ευρωστία συνιστά κρίσιμη παράμετρο για την εθνική ασφάλεια και την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων” κατέληξε συνδέοντας τα δυο θέματα.

 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement