Κυβέρνηση: Κρατά ψηλά τις “εταιρείες Κασσελάκη” ενόψει ευρωεκλογών

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Advertisement

 

Με το βλέμμα σε διάφορες κατευθύνσεις είναι στην κυβέρνηση σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία. Τα προοδευτικά νομοσχέδια, κάποια εμβληματικά, έχουν γίνει νόμοι του κράτους με σχετικά διαχειρίσιμες αντιδράσεις, η Οικονομία, παρά τους όποιους κραδασμούς, συνεχίζει να αναπτύσσεται ενώ και η έξωθεν εικόνα της χώρας αναβαθμίζεται μέσω και της έντονης πρωθυπουργικής δραστηριότητας.

Αν υπάρχουν κάπου ρωγμές, αυτές αφορούν στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση περί του κράτους Δικαίου. Η υπόθεση των Τεμπών, κυρίως λόγω του συναισθηματικού αντικτύπου της στην ελληνική κοινωνία, και η διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσε την τραγωδία, είναι αχίλλειος πτέρνα στη δεύτερη θητεία Μητσοτάκη. Παρά τις προσπάθειες των κυβερνητικών να δείξουν πως οι ανακριτικές αρχές κάνουν απερίσπαστες και ανεξάρτητες τη δουλειά τους, υπάρχει διάχυτη αμφισβήτηση στην κοινωνία για το έργο της Δικαιοσύνης. Σε αυτό το βεβαρημένο σκηνικό ήρθε να προστεθεί η ιστορία με τα e-mail από το γραφείο της κας. Ασημακοπούλου.

Φρένο” στις κατηγορίες, αντεπίθεση στο ίδιο γήπεδο

Κάπου εδώ μπαίνει ένα τέλος και αποκαθιστούμε την πραγματικότητα” λένε στο Μ.Μ. Από τη μια παραθέτουν τις ενέργειες της Δικαιοσύνης σε επίπεδο διερεύνησης και τις αποφάσεις της σχετικά με τα Τέμπη. Από την άλλη δείχνουν προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη και τις εταιρείες, στις οποίες συνέχιζε να μετέχει παράνομα μετά την εκλογή του.

Το βασικό πρόβλημα του κ. Κασσελάκη παραμένει η συμμετοχή του στην εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δάνεισε 230.000 ευρώ τα Χριστούγεννα στο Left Media. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτή η εταιρεία που φαίνεται πως τον συνδέει με τις επιχειρήσεις. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ένα δαιδαλώδες σύστημα εταιρειών με έδρα το Ντελαγουεάρ. Φορολογικό παράδεισο και έδρα εκατοντάδων χιλιάδων εταιρειών στις ΗΠΑ-. Στο μικροσκόπιο μπαίνει και η δικαστική διαμάχη του με την εταιρεία Tiptree Inc., της οποίας ήταν μέτοχος και βασικό στέλεχος, σε βάρος της οποίας έχει καταθέσει αγωγή διεκδικώντας δεδουλευμένα και αποζημίωση, ενώ βάσει δημοσιευμάτων η ίδια εταιρεία είχε “ενσωματώσει” και την οικογενειακή εταιρεία PhilaCoating.

Στη Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει “ψωμί” στη συγκεκριμένη υπόθεση και έχουν σκοπό να την συντηρήσουν με ερωτήσεις και δημόσιες αναφορές. «Ο κ. Κασσελάκης έχει έναν τρόπο να δώσει απάντηση σε αυτό: να δώσει τα οικονομικά στοιχεία στη δημοσιότητα. Να πει “αυτές είναι οι εταιρείες, είχαν αυτή την οικονομική δραστηριότητα, έχω αυτά τα χρήματα, αυτοί είναι οι μέτοχοι, τότε τις μεταβίβασα, μιας και δεν επιτρέπει ο νόμος”. Ο νόμος που ψήφισε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016» είπε σχετικά ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου Δ. Τσιόδρας.

 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement