Πανικό και τακτικές Τραμπ καταλογίζει στον Μητσοτάκη ο Τσίπρας

tsipras

Advertisement

Καταλόγισε πανικό και τακτικές Τραμπ στον πρωθυπουργό • «Οι νεοναζί πρέπει να είναι στη φυλακή» • «Βλέπω ότι στη ΝΔ θέλουν να εξαφανίσουν κάθε τι που είναι στα δεξιά τους» τόνισε με νόημα.
Δεν άφησε ασχολίαστες τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με το θέμα του κόμματος Κασιδιάρη που παραμένει στο επίκεντρο ενόψει και των τελικών αποφάσεων από τον Άρειο Πάγο που αναμένονται εντός της ημέρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ μίλησε ξεκάθαρα για το θέμα των νεοναζί καταρρίπτοντας το έωλο αφήγημα Μητσοτάκη πως ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ψαρεύουν ψήφους στην ακροδεξιά.

«Πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό ο κ. Μητσοτάκης και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απέναντι στην αριστερά συνολικά» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γα να συμπληρώσει «εμείς πιστεύουμε ότι οι νεοναζί πρέπει να είναι στην φυλακή αλλά όχι για να κάνουν καμπάνια αλλά γιατί ήταν εγκληματική οργάνωση.

Θύμισε ότι είχε καταθέσει τροπολογία που θα μπορούσε να αποκλείσει κάθε κόμμα που θα είχε στους συνδυασμούς του καταδικασμένους. Για την κατηγορία του κ. Μητσοτάκη είπε: «Γιατί να καταθέσουμε υπόμνημα στον ‘Αρειο Πάγο, για μία τροπολογία που δεν ψηφίσαμε».

Επανήλθε, όμως και στις καταγγελίες Τζανερρίκου, την υπόθεση του οποίου έχει θάψει η κυβέρνηση με τα φιλικά της ΜΜΕ υπενθυμίζοντας ότι ο πρώην Αρεοπαγίτης κατήγγειλε ότι τον κάλεσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για να διευθετήσεις το θέμα. «Αν θέλεις να υπερασπιστείς την Δημοκρατία δεν ακολουθείς αντιδημοκρατικές μεθόδους. Ας βγει ο κ. Μητσοτάκης να κάνει τον πολέμιο της ακροδεξιάς όταν έχει στο κόμμα του τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη».

Σημείωσε ακόμη ότι «βλέπω μία μεγάλη αναταραχή στην δεξιά πολυκατοικία με τους αποκλεισμούς κομμάτων, μετά το κόμμα Κασιδιάρη, το κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου, το κόμμα της κ. Λατινοπούλου. Αυτή η κινητικότητα δεν είναι φυσιολογική, βλέπω ότι στη ΝΔ θέλουν να εξαφανίσουν κάθε τι που είναι στα δεξιά τους για να μονοπωλήσουν μία στρατηγική που ξεκίνησε με την φωτογράφιση στον φράχτη του Έβρου».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέψευσε με χιούμορ το ρεπορτάζ της «Απογευματινής» περί συνάντησης με τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας ότι «πήγαμε να πιάσουμε τον Μάη» και προσθέτοντας «δεν μπορώ να εξηγήσω τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη-Βαρουφάκη. Δεν κάνω συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων στα κρυφά».

Υπογράμμισε, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός κινείται με τακτικές Τραμπ στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Διέψευσε δε την πληροφορία ότι «συναντήθηκε με τον Γιάνη Βαρουφάκη» λέγοντας μάλιστα ότι πρόκειται για «τακτικές Τραμπ» και πρόσθεσε σκωπτικά ότι «δεν μπορώ να εξηγήσω τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη-Βαρουφάκη». Ξεκαθάρισε ότι «Δεν κάνω συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων στα κρυφά».

Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…
Ο πρωθυπουργός έλαβε και την αρμόζουσα απάντηση για την αμφισβήτηση των στοιχείων του ΟΟΣΑ από τη εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία σχολίασε «όταν η πραγματικότητα δε συμφέρει τον κ. Μητσοτάκη τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα. Έφτασε σήμερα στο σημείο να αμφισβητήσει μέχρι και τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι στη 4η χειρότερη θέση στην απώλεια εισοδήματος. Αλλά ποιος είναι και ο ΟΟΣΑ για να πάει κόντρα σε έναν Μητσοτάκη; Στις 21 Μαΐου οι μισθωτοί θα πουν ‘Ως εδώ!».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement