ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλή συμμετοχή στις νομαρχιακές, προβληματισμός για ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement

Ούτε στο 10% δεν έφτασε η συμμετοχή στις εκλογές για τις νέες νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας την πλήρη απροθυμία των μελών για τα όργανα της κομματικής βάσης. Κι αυτό τρεις μήνες πριν τις εκλογές για την ευρωβουλή, την ώρα που έχει σημάνει γενικό σάλπισμα αντεπίθεσης και ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αναβαπτισμένος από το Συνέδριο και αισιόδοξος για τη συνέχεια.

«Πάμε πολύ καλά, μεγαλώνουμε συνεχώς», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στην καμπάνια προσέλκυσης μελών μέσω isyriza και στις νέες αιτήσεις για συμμετοχή στο κόμμα. Ομως τα όσα προέκυπταν από τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες για τις νομαρχιακές και τις τοπικές ανά την Ελλάδα, τον διέψευδαν κατηγορηματικά…

Σε πολλές νομαρχιακές στη Βόρεια Ελλάδα δεν έγιναν καν ψηφοφορίες, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον ούτε από υποψήφιους ούτε από τη βάση, και επιλέχθηκε συναινετική λύση ενώ στα νούμερα που “βγαίνουν” από την Κουμουνδούρου, η συμμετοχή στις καλύτερες περιπτώσεις αγγίζει το 14% (Κρήτη, Β΄ Πειραιά) ενώ στις χειρότερες 5-6% (Βόρειος τομέας, Νότιος Τομέας Αθήνας, Δυτική Μακεδονία). Για παράδειγμα στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, σε σύνολο περίπου 16.600 μελών της, ψήφισαν 1.346 μέλη.

Για τους περισσότερους, η κατάσταση όπως αποτυπώθηκε δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Η οργανωτική αποδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού ήταν εμφανής, η προετοιμασία για τη διαδικασία ήταν με την επιεικέστερη εκδοχή ανεπαρκής και η πόλωση στο Συνέδριο αποσυσπείρωσε τη δεξαμενή των απλών μελών. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη εικόνα, αυτή που δίνει η πλευρά Κασσελάκη και κάνει λόγο για “ικανοποιητική συμμετοχή και επίτευξη του στόχου της οργανωτικής ανασυγκρότησης” αναφέροντας πως στα περισσότερα συντονιστικά υπήρξε διπλάσια κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, παρότι ούτε χρόνος υπήρχε αλλά και έλειπαν κομμάτια του κομματικού μηχανισμού που θα βοηθούσαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement