ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Μονομαχία για τη δεύτερη θέση με φόντο τις παρακολουθήσεις

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Advertisement

Του Γιάννη Κορωναίου

Η ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε ως αντισυνταγματική την τροπολογία του ν. 4790/2021 για την ΕΥΠ, η οποία αφορούσε την απαγόρευση ενημέρωσης απο την ΑΔΑΕ των θυμάτων παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ως απάντηση στο αίτημα γνωστοποίηση των λόγων που παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Τόσο για την κυβέρνηση, που επανέρχεται με ένταση ένα θέμα που “σέρνεται για δυο χρόνια χωρίς να μπορεί να το κλείσει, όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που αντί να στραφούν από κοινού απέναντι στο Μαξίμου, όπως στην περίπτωση των Τεμπών, “κονταροχτυπιούνται” με φόντο τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.

Η απόφαση του ΣτΕ και ο Ράμμος 

Κατ’ αρχάς η απόφαση ουσιαστικά έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση ακυρώσεως κατά της πράξης του προέδρου της Α.Δ.Α.Ε., με την οποία απορρίφθηκε το σχετικό αίτημα του κ.Ανδρουλάκη που υποβλήθη κε στις 7.9.2022.

Με την απόφαση, ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος πρέπει να γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη την εισαγγελική διάταξη και τον πλήρη φάκελο με το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή σε βάρος του το μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του.

Εννοείται πως η συγκεκριμένη απόφαση “πονοκεφαλιάζει” την κυβέρνηση, αφού “απελευθερώνει” τα χέρια του προέδρου της ΑΔΑΕ, τον οποίον είχε κατηγορήσει στο παρελθόν για “προνομιακές σχέσεις” με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και του είχε χρεώσει “θεσμικό και συνταγματικό ατόπημα”. Με αυτόν τον τρόπο επανέρχεται στο προσκήνιο η  υπόθεση των υποκλοπών, και μάλιστα με τη Δικαιοσύνη να δρομολογεί τις εξελίξεις.

Τα πανηγύρια του ΠΑΣΟΚ και ο “πόλεμος” με την Κουμουνδούρου 

“Εξευτελίσαμε το παρακράτος των υποκλοπών και της συγκάλυψης” είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επισημάνοντας σε υψηλούς τόνους “το ΣτΕ είπε “μπάστα” στον κ. Μητσοτάκη”. Μάλιστα ο ίδιος προανήγγειλλε νομικά βήματα εντός και εκτός Ελλάδας “κατά του κράτους των υποκλοπών, φτάνοντας νομικά μέχρι το Μαξίμου και τον κ. Μητσοτάκη”.

“Σήμερα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του παρακράτους των υποκλοπών και των συκοφαντών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησαν να πλήξουν την πολιτική μου διαδρομή και αξιοπρέπεια” ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ κια τόνισε “Είναι ημέρα γελοιοποίησης των συκοφαντών της ΝΔ που μου έλεγαν γιατί δεν πας να ενημερωθείς στο αυτί από τον κ. Γεραπετρίτη και του κ.Κασσελάκη ο οποίος είχε το θράσος να πει ότι δεν έπρεπε να κάνω αυτό που έκανα” είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής.

Την ώρα που ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωνε ότι θα μεταβεί στην ΑΔΑΕ τη Δευτέρα το πρωί, οι κυβερνητικοί απαντούσαν “στους πανηγυρισμούς” του πως ήταν η νομοθετική παρέμβαση Τσιάρα το 2022 που διόρθωνε την προηγούμενη του 2021 βάσει της οποίας έβγαλε την απόφαση το ΣτΕ.

Ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην επίθεση Ανδρουλάκη που εξομοίωνε Κουμουνδούρου με Μαξίμου. “Την ώρα που όλος ο προοδευτικός κόσμος προτάσσει την ανάγκη μονομέτωπου αγώνα κατά της πολλάκις υπόλογης, αλλά και πανταχόθεν στριμωγμένης Δεξιάς, ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει την ανάγκη να προτάξει το μικροπολιτικό του συμφέρον, αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων. Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε μάχες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και στον Πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη που συνεχίζει να αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη” ήταν η αιχμή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανταπάντησε το ΠΑΣΟΚ με αναφορές στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Στ. Κασσελάκη.

Ο νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις ευρωεκλογές 

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Ανδρουλάκης εξωτερίκευσε άγαρμπα την ανάγκη αντιπαράθεσης με τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, πιεζόμενος προφανώς από τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Προφανώς και είναι κάτι που συζητείται στις συσκέψεις της Χ. Τρικούπη. Κι εκεί θα εστιάσον από εδώ και στο εξής, όπως αποδείχθηκε και με τη νέα επίθεση, με αφορμή την ανακοίνωση της ευρωλίστας με τους υποψήφιους. Ο Ν. Ανδρουλάκης επανέφερε τον στόχο της δεύτερης θέσης, τόσο για λόγους συσπείρωσης όσο και ενίσχυσης του ηγετικού προφίλ του, καθώς “κατακτώντας τη δεύτερη θέση με ένα ισχυρό ποσοστό, η χώρα αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση αξιόπιστη, υπεύθυνη, προοδευτική”. 

Άμεση εκ νέου και η απάντηση της Κουμουνδούρου. “Όσο οι δημοσκοπήσεις σβήνουν το … όνειρο του κυρίου Ανδρουλάκη για να ξεπεράσει στις Ευρωεκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και να αντισταθεί στους δελφίνους του κόμματός του, τόσο χάνει και την ψυχραιμία του», σχολίασε.

Η ουσία είναι ότι αύριο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στην ΑΔΑΕ όπου και θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για να του ζητήσει επίσημη ενημέρωση, όπως πλέον οφείλει βάσει της απόφασης του ΣτΕ. 

 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement