Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα της 2χρονης «Την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη»

vrefokomeio 1024x447 1

Advertisement

Ξεσπά μέσω των δηλώσεων της, στους δημοσιογράφους, η μητέρα του 2.5 ετών κοριτσιού που άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα, Παρασκευή στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη.

Με τρεμάμενη φωνή και με δυσκολία να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η μητέρα του άτυχου παιδιού αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για ρατσιστικά κίνητρα προς το προσωπικό του βρεφοκομείου καθώς υποστηρίζει πως το παιδί της πέθανε επειδή «ήταν μαύρο».

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά,την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε» ανέφερε.

Αποκάλυψε επίσης πως δεν την είχε ενημερώσει κανείς για την κατάσταση του παιδιού, ούτε για την ανάγκη νοσηλείας της μία ημέρα πριν, παρά μόνο σήμερα για τον θάνατό της.

«Το παιδί μου δεν ήταν άρρωστο, δεν ήταν άρρωστο, μόνο μαύρο ήταν. Των μαύρων η ζωή δεν τους νοιάζει», είπε η μητέρα του μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Πρώτη φορά βλέπω έτσι το παιδάκι μου. Ήταν πολύ καλό, δεν ήταν ποτέ άρρωστο. Μου είπαν ότι το παιδάκι μου σήμερα το πρωί δε μιλάει και πέθανε. Ποτέ δε μου είπαν ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το πρωί όταν ήρθε ο γιατρός ξάπλωνε και δε μιλούσε. Το επισκεπτόμουν κάθε δύο εβδομάδες και αύριο θα το έπαιρνα μαζί μου στο σπίτι, όμως το παιδί μου πέθανε», είπε η μητέρα ξεσπώντας σε κλάματα.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement