Το παρασκήνιο γύρω από την εμφάνιση και την ομιλία Καραμανλή στη Βουλή

Καραμανλής για Τέμπη Τα συστήματα του ERTMS μεγιστοποιούν την ασφάλεια Δεν αρκεί η σύμβαση 717

Advertisement

Του Γ. Κορωναίου

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ήταν παρών στη χθεσινή πρώτη ημέρα συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης και αναμένεται να μιλήσει σήμερα από το βήμα, καθώς έχει εγγραφεί στους ομιλητές. Τι μεσολάβησε και δήλωσε “παρών” ο μέχρι χθες… εξαφανισμένος πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών;

Αποτελεί το κεντρικό πολιτικό πρόσωπο της τραγωδίας των Τεμπών. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κ. Αχ. Καραμανλή, ο οποίος από την ημέρα της παραίτησης του, την επομένη της εθνικής τραγωδίας, μέχρι σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο.  Τόσο της κριτικής από πλευράς συγγενών των θυμάτων, κομμάτων της αντιπολίτευσης και της πλειονότητας των πολιτών, όσο και της κυβερνητικής στήριξης για το συγκεκριμένο θέμα.

Η τελευταία δημόσια παρουσία του ήταν στην Εξεταστική Επιτροπή, όπου οι απαντήσεις του σχετικά με το δυστύχημα και τις ευθύνες του για την κατάσταση που βρισκόταν το σιδηροδρομικό δίκτυο, προκάλεσαν το κοινό αίσθημα. Και η ανακοίνωση του, επίσης, για τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης του ενός έτους από την τραγωδία, προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις.

Κοινή απόφαση Μαξίμου-βουλευτή

Σε αυτή τη φάση, όμως, ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να “βγει μπροστά” και να μιλήσει στο κοινοβουλευτικό Σώμα. “Αποφασίστηκε” θα ήταν το σωστότερο, καθώς οι πληροφορίες λένε πως προηγήθηκε συνεννόηση με το Μαξίμο για τη στάση που θα τηρήσει ο πρώην υπουργός στη διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας.

Τόσο από πλευράς πρωθυπουργικού περιβάλλοντος όσο και από αυτήν του Σερραίου βουλευτή, κρίθηκε σκόπιμο να είναι παρών ο ίδιος, να μη θεωρηθεί από κανέναν, τόσο εντός όσο και εκτός ΝΔ, ότι “κρύφτηκε” ή “προστατεύθηκε” από τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος θέλει να δώσει τις δικές του εξηγήσεις στη Βουλή, να μιλήσει με ειλικρίνεια απέναντι στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους στα Τέμπη και να ζητήσει πιο καθαρά από ποτέ συγγνώμη. Άλλωστε, όπως σημειώνει και ο ίδιος, οι ευθύνες του τελειώνουν την ημέρα της παραίτησης του. Τα όσα έγιναν μετά στο σημείο του δυστυχήματος ή στην επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας είναι “άλλου παπά ευαγγέλιο”…

Και από το Μαξίμου θεωρούν ότι εξάντλησαν το περιθώριο κάλυψης του πρώην υπουργού, κυρίως για να καλυφθεί συνολικά η κυβέρνηση. Όμως πλέον η “ασπίδα προστασίας” συνιστά ενοχή, τουλάχιστον στα μάτια ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Επομένως είναι αναγκαίο τη δεδομένη στιγμή να υπάρχει δημόσια τοποθέτηση του Κ. Αχ. Καραμανλή, για να μη χρειαστεί να δίνουν άλλοι πλέον τη δική του μάχη.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement