ΒΗΜΑ για Τέμπη: Κλιμάκωση του πολέμου Μητσοτάκη-Β. Μαρινάκη

marinakis mitsotakis

Advertisement

Με τη θεσμικότερη και πιο ηχηρή φωνή του μιντιακού ομίλου του, αυτή του έγκριτου Βήματος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κλιμακώνει τη σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Είναι το αποκορύφωμα σε μια σειρά χτυπημάτων προς την κυβέρνηση, “απάντηση” σε όσα της χρεώνει σε βάρος του, από τον Ολυμπιακό εως τον ίδιο και τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του αλλά και την πριμοδότηση σε εχθρούς του.  

Το γυαλί είχε ραγίσει εδώ και καιρό. Έλειπαν μερικά μικρά χτυπήματα για να σπάσει να μην μπορεί να ξανακολλήσει στο μέλλον. Η αρχή, ουσιαστικά, έγινε με τον Ολυμπιακό, τα… φαλτσοσφυρίγματα σε βάρος του και τις αποφάσεις της αθλητικής Δικαιοσύνης ή των υπουργείων Αθλητισμού και Δημόσιας Τάξης. Μετά το εκτός έδρα παιχνίδι των ερυθρόλευκων με τον Βόλο, το οποίο σημαδεύτηκε από τις διαιτητικές αποφάσεις και τα επεισόδια με την ΕΛΑΣ και τους φίλους της ομάδας του λιμανιού, η ΠΑΕ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης “χρεώνοντας” της το “διεφθαρμένο παρακράτος” που διοικεί το ποδόσφαιρο ενώ ανέφερε ονομαστικά “τα ανύπαρκτα Υπουργεία Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη που έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”.

Ο θάνατος του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη από φωτοβολίδα που φέρεται να πέταξε οπαδός του Ολυμπιακού έξω από το κλειστού Μ. Μερκούρη και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη βία στα γήπεδα, προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαράθεσης. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να δώσει έναν σημαντικό ευρωπαϊκό αγώνα χωρίς τους φιλάθλούς του όταν λίγες ώρες νωρίτερα ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν με κόσμο στις εξέδρες. “Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συνολικά θα εξετάσει κάθε νόμιμο μέσο για να διαφυλάξει τους φιλάθλους μας και την ομάδα μας απο τις αποφάσεις αυτές.Από τους μόνους από τους οποίους δεν περιμένουμε καμία εξήγηση είναι οι Βουλευτές του Πειραιά, που παραμένουν εκκωφαντικά σιωπηλοί. Ας μη κάνουν το κόπο στο μέλλον να συνδέσουν το όνομά τους με τον Ολυμπιακό: η στάση τους θα θεωρηθεί – και θα είναι – υποκριτική. Ειδικά ο Υφυπουργός κος Κατσαφάδος, ο οποίος εκλέγεται από Πειραιώτες καθημερινά με τις δηλώσεις του και τις πράξεις του, εκθέτει και προσβάλει τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ” ήταν η σχετική ανακοίνωση.

Στην αντιπολίτευση MEGA και in.gr 

Το MEGA αλλά και η διαδικτυακή ναυαρχίδα των media που ελέγχονται από τον εφοπλιστή, το  in.gr, ασκούν εδώ και καιρό δρυμεία κριτική κατά της κυβέρνησης για τα θέματα της καθημερινότητας.

Ρεπορτάζ για την ακρίβεια, για το κράτος δικαίου, για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και κάποια που έχουν στο στόχαστρο συγκεκριμένος υπουργούς έχουν προβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό ή έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα. 

Αποκορύφωμα τα Τέμπη 

Ωστόσο, οι εφημερίδες του Ομίλου ήταν πιο διακριτικές στην κριτική τους, αν δεν στήριζαν κιόλας πολλές από τις πρωτοβουλίες Μητσοτάκη. Άλλωστε οι διευθύνσεις των εντύπων προδίκαζαν αυτή τη στήριξη. Για να φτάσουμε στο σημείο μηδέν, το χθεσινό πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑτος, στο οποίο εκδότης είναι ο Γ. Πρετεντέρης, το σημείωμα του οποίου είναι “εκτός γραμμής” σε σχέση με την υπόλοιπη εφημερίδα.

Όπως αποδεικνύεται, αυτή η στροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη κυοφορείται εδώ και καιρό. Για κάποιους οφείλεται στο ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του διέβλεψαν κυβερνητικές προθέσεις,  ώστε ο επιχειρηματίας να είναι συνεχώς εγκλωβισμένος. Είτε περιμένοντας διάφορες αποφάσεις, είτε πρόκειται για θέματα ποδοσφαίρου, είτε για τα επιχειρηματικά σχέδια του. Για παράδειγμα έχει ειπωθεί πως εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη “ρίχτηκαν” στη διανομή των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και όχι μόνο.

Όπως και το γεγονός ότι υπήρξε κυβερνητική διάθεση πριμοδότησης επιχειρηματικών εχθρών του Β. Μαρινάκη. Βάσει και του πρόσφατος δημοσιεύματος φαίνεται πως η οικογενειακή σχέση Μητσοτάκη-Μαρινάκη δύσκολα θα επανέλθει στα επίπεδα των περασμένων ετών. Πολύ περισσότερο στην “αδερφική” σχέση που ένωνε τους εκλιπόντες Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Μιλτιάδη Μαρινάκη.

 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement