Αγάπη, η μόνη επιλογή!

Love is the only option

Advertisement

Για όλα!

Για να είσαι καλύτερα, να νιώθεις πιο όμορφα, να χτίσεις σχέσεις υγιείς με τον εαυτό σου και με τους άλλους, να μεγαλώσεις παιδιά με αυτοπεποίθηση, να μπορείς να σηκώνεσαι όταν πέφτεις και να συνεχίζεις!

Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να σε ευχαριστεί η δουλειά σου, να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά την καθημερινότητα, να απολαμβάνεις την κάθε ημέρα,να συνδέεσαι ουσιαστικά με τους ανθρώπους, να κοιμάσαι ήρεμα!

Η αγάπη δεν εμπεριέχει κριτική, δενσε δείχνει με το δάχτυλο, δε μαλώνει, δεν απαιτεί, δε θυμώνει, δε λειτουργεί υπόγεια, δεν ζητάει ανταλλάγματα, δεν σου ζητάει να αλλάξεις για να χωρέσεις μέσα της.

Η αγάπη νοιάζεται, κατανοεί, υποστηρίζει, αγκαλιάζει, ακούει, σέβεται, αναγνωρίζει.Ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, το χρώμα, τα κιλά, τον σωματότυπο, την καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η μαγεία της αγάπης είναι η αποδοχή. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις για να σε αγαπάω. Ούτε να φορέσεις τα ρούχα του δικού μου γούστου. Δεν ζητά να υποδυθείς ότι είσαι αυτό που θα ήθελα να είσαι για να σε αγαπήσω. Δεν θέλω να ελέγξω πού πας. Ούτε να ψάξω το κινητό σου. Δεν έχω ανάγκη να κάνεις τα πράγματα που εγώ αγαπώ εάν δεν σου αρέσουν. Δεν απαιτώ να παρευρίσκεσαι σε κοινωνικές εκδηλώσεις για να σε επιδείξω. Δεν φοβάμαι ότι κάποιος θα θελήσει να σε πάρει από εμένα κι ότι εσύ θα τον ακολουθήσεις. Δεν ζητάω αποδείξεις. Δεν θέλω να σε πιέσω ούτε να σε καταπιέσω.

Σε αγαπάω γιατί είσαι εσύ και γιατί είσαι μοναδικός και υπέροχος έτσιακριβώς όπως είσαι.Σε αγαπάω χωρίς γιατί, πρέπει, είθισται. Σε αγαπάω όχι γιατί έφτασα 30 ή 40 ή 50 και πρέπει να δω τί θα κάνω με τη ζωή μου όπως με συμβουλεύουν οι γύρω. Όχι επειδή όλοι μου οι φίλοι έχουν ζευγαρώσει και ντρέπομαι να πηγαίνω μόνος/η στις συναντήσεις μας. Ούτε επειδή νιώθω μόνος/η, ή φοβάμαι.

Σε αγαπάω γιατί είσαι εσύ. Έτσι όπως είσαι. Σε αγαπάω γιατί είμαι εγώ. Έτσι όπως είμαι.Χωρίς εκπτώσεις.Σε αγαπάω γιατί δενέχω άλλο τρόπο για να γευτώ, να ρουφήξω και να απολαύσωαυτό το υπέροχο δώρο που κρατώ στα χέρια μου! Το δώρο της ζωής!

 

Αν αυτό το άρθρο σε άγγιξε, κάνε πράξη τις λέξεις του στη ζωή σου. Χωρίς άγχος και αρνητικές σκέψεις, παρατήρησε το πώς εκφράζεις και πώς δέχεσαι την αγάπη καθημερινά. Κάνε το πρώτο βήμα, έπειτα το επόμενο και το επόμενο…Σου υπόσχομαι πως αξίζει τον κόπο!

 

Χαρά Καλουμενίδη – Changing Perspective Coach – www.charakaloumenidi.gr

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement