Eurovision: Το BBC αποθεώνει τη Μαρίνα Σάττι

satti 8523

Advertisement

Όσο η Μαρίνα Σάττι προετοιμάζεται για την εμφάνισή της στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, το BBC αποθεώνει την ελληνική συμμετοχή και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός του BBC σε θέματα μουσικής, Μαρκ Σάβατζ, σχολιάζει όλα τα τραγούδια του μουσικού διαγωνισμού, με το Zari της Μαρίνας Σάττι να κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις συμμετοχές που ο ίδιος κατατάσσει στην κατηγορία «Ethnomusical fusion».

«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας για πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά τη σύνθεση. Πρώτο όνομα η Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμειγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, “σπασμένα” φωνητικά και ένα σόλο σε αρχαίο περσικό αυλό που ονομάζεται ζουρνάς. “Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο”, δηλώνει, στον “πιο κυριολεκτικό” στίχο της χρονιάς», γράφει χαρακτηριστικά για την ελληνική συμμετοχή.

Έπειτα από τον χθεσινό πρώτο ημιτελικό -όπου η Κύπρος με τη Silia Kapsis πέρασε στον τελικό- και πριν τον δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης, η Μαρίνα Σάττι παραμένει σε τροχιά δεκάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική συμμετοχή βρίσκεται στην ένατη θέση όσον αφορά τα προγνωστικά, ενώ φιγουράρει στην πρώτη τριάδα για την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement