«Σταυροφορία» Ντι Κάπριο για διάσωση παπαγάλου στην Ταζμανία

Σταυροφορία Ντι Κάπριο για διάσωση παπαγάλου στην Ταζμανία

Advertisement

Aγώνα για τη διάσωση του παπαγάλου swift που απειλείται με εξαφάνιση ο χολιγουντιανός σταρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ζητώντας δημόσια να σταματήσει η υλοτομία αυτοφυών δέντρων στα δάση της Αυστραλίας για να προστατευθεί ο βιότοπος.

Ο Ντι Κάπριο τόνισε τη δύσκολη θέση που βρίσκεται το συγκεκριμένο είδος παπαγάλου αναφέροντας στους 62 εκατομμύρια followers του στο Instagram ότι η καταστροφή του ενδιαιτήματος αναπαραγωγής του παπαγάλου στην Τασμανία συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόλις 750 παραμένουν στη φύση.

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα αποτρέψει νέες εξαφανίσεις. Οι οικολόγοι συνεχίζουν να τους ενθαρρύνουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για μηδενική εξαφάνιση», έγραψε ο ηθοποιός.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο συγκεκριμένος παπαγάλος είναι ένα μεταναστευτικό είδος που περνάει τους χειμώνες στη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία και τα καλοκαίρια φωλιάζει σε δάση διάσπαρτα στη νησιωτική πολιτεία της Τασμανίας, ανάλογα με το πού ανθίζουν οι κύριες πηγές τροφής του.

Ένας οδηγός που δημοσίευσε το CSIRO το 2021 υπολόγισε ότι ο πληθυσμός είχε πέσει σε περίπου 750, από 2.000 πριν από μια δεκαετία.

Μελέτες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να εξαφανιστεί σε 10 χρόνια, αν δεν ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της προστασίας του.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement