Αγροτικές κινητοποιήσεις: Μια συνολική νίκη Μητσοτάκη, χωρίς… αστερίσκους

mitsotakis agrotes 2002

Advertisement

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

vasilakopoulos

Αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση  με το Αγροτικό ζήτημα και τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη λέγεται έξυπνος –επικοινωνιακά τουλάχιστον – χειρισμός. Ναι, οι αγρότες ήρθαν στην Αθήνα και μάλιστα με τα τρακτέρ τους . Κι όχι μόνον δεν στήθηκε κάποια ‘’πολεμική’’ ατμόσφαιρα, ούτε στήθηκαν μέτωπα κι ούτε κανείς. Ένιωσε την ανάγκη να ‘’λύσει το ζωνάρι του’’ για κάποιον πειστικό με γυμνό μάτι καυγά.

Αντιθέτως οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες έφθασαν  στην πρωτεύουσα  σε συνεννόηση με την κυβέρνηση , νιώθοντας μάλλον ευπρόσδεκτοι κι έχοντας μάλλον ‘’χωνέψει’’ το πρωθυπουργικό ‘’ότι δώσαμε, δώσαμε’’, την ίδια ώρα που και οι ντόπιοι εδώ είναι στο πλευρό των αγροτών, αλλά δεν αδικούν και την κυβέρνηση.

 Λένε δηλαδή, ‘’δίκιο έχουν οι αγρότες, αλλά κι ο Μητσοτάκης τι άλλο να κάνει; Να καταπιεί σπαθιά’’; Κι έτσι φτιάχνεται ψηφίδα – ψηφίδα μια ακόμη ( τουλάχιστον επικοινωνιακή) νίκη του πρωθυπουργού. Η οποία συμπληρώνεται με την ευφυέστατη δήλωση – ντρίπλα  του Κ. Μητσοτάκη ‘’ ότι τέτοιες κινητοποιήσεις δίνουν και σ΄ εκείνον μέσο πίεσης προς τις Βρυξέλλες.’’. Άρα, ‘’εγώ δεν είμαι το πρόβλημα και θα πάω να τραβήξω το αυτί στους ετέρους για το αγροτικό δίκιο’’.

Και το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι του Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπολίτευση συνεχίζεται αφού την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ακάματος εγγυητής λύσεων, στο ΣΥΡΙΖΑ … γράφουν πρόχειρο διαγώνισμα με το ερώτημα ‘’αν τους αρέσει το πόσο αριστεροί είναι’’. Το αγροτικό ζήτημα δεν αντιμετωπίσθηκε βεβαίως με την τακτική του πρωθυπουργού, τα προβλήματα  είναι εκεί ολοζώντανα και διογκούμενα. Αλλά και οι αγρότες δεν βρίσκουν κανέναν άλλον θεσμικό παράγοντα να τα συζητήσουν  σοβαρά εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν πήγαν να αναζητήσουν λύσεις με τον κ. Κασσελάκη, ή με όποιον άλλον πολιτικό αρχηγό. Τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τον  είδαν μόνο να καταφθάνει σε ένα μπλόκο, σε  μια παμπάλαιας κοπής επικοινωνιακή επιλογή που, συν τοις άλλοις,  έδειχνε να μην του ταιριάζει    Αν αυτό δεν  είναι νίκη του πρωθυπουργού, πολιτική, τακτική και επικοινωνιακή, τότε τι είναι;

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement