Ανδρουλάκης: ”Με ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται το τεράστιο ζήτημα του ΕΣΥ”

ANDROULAKIS 24856

Advertisement

Τα βέλη του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστρεψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε κατά την περιοδεία του στον Βόρειο Έβρο: «Ελπίζω να ενημέρωσε η διοίκηση του αντικαρκινικού νοσοκομείου “Μεταξά” τον κ. Μητσοτάκη ότι από τις 6 χειρουργικές κλίνες λειτουργούν τρεις, το πολύ τέσσερις» προσθέτοντας: «Με ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται το τεράστιο ζήτημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Χρειάζονται προσλήψεις σε ειδικότητες που λείπουν από το σύστημα, με αποτέλεσμα χιλιάδες χειρουργεία να βρίσκονται σε λίστες αναμονής. Χρειάζονται αναισθησιολόγοι και πρέπει να επενδύσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τώρα θυμήθηκαν το Ταμείο Ανάκαμψης; Εδώ και μήνες επισημαίνουμε ότι πρέπει να φτάσουμε στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας μετά τη Βουλγαρία. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα, που αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement