Ελληνοτουρκικά: Γιατί η στάση της Άγκυρας προβληματίζει τον Νίκο Δένδια;

dendias 2102(1)

Advertisement

«Ανησυχώ και μάλιστα πάρα πολύ» υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας στη Βουλή κρατώντας αποστάσεις από το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργείται.

«Η Τουρκία μπορεί να έχει χαμηλώσει τους τόνους και να έχει σταματήσει τις παραβιάσεις, αλλά δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία από τις θέσεις της», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο ενημέρωσης της Βουλής για θέματα αρμοδιότητάς του.

«Σε μια από τις τελευταίες NAVTEX, η Τουρκία συνδυάζει την κυριαρχία με την ναυσιπλοΐα για πρώτη φορά. Ναι μεν έχει χαμηλούς τόνους, έως και ευγένεια τολμώ να πω, αλλά το υφέρπον αφήγημα είναι εκεί. Δεν δικαιούμεθα να το αγνοούμε. Να μην έχουμε ψευδαισθήσεις», είπε ο Νίκος Δένδιας για να προσθέσει: «Ανησυχώ και μάλιστα πάρα πολύ. Όταν έχω 100 εκατ. δίπλα μου που διατυπώνουν ισχυρισμούς εκτός διεθνούς δικαίου έστω και sotto voce, εγώ ανησυχώ. Δεν μπορώ να αγνοήσω την πρόκληση που διαφαίνεται. Εάν δεν το κάνω αυτό, τότε εγκληματώ».

Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε πάντως, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνουν τα νησιά μας ανυπεράσπιστα. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν δεδομένων και των πληθυσμιακών και οικονομικών συνθηκών, για να παραμείνει αλώβητη η εθνική μας κυριαρχία», τόνισε.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement