Απάντηση Στουρνάρα σε Τσίπρα: ”Χωρίς την ΤτΕ, η Ελλάδα ίσως να είχε βγει από την Ευρωζώνη το 2015”

STOURNARAS 0203

Advertisement

Ηχηρή απάντηση στη δημόσια τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επεφύλασσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στα δραματικά γεγονότα του 2015, με το δημοψήφισμα και το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Στουρνάρας εξήρε το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Τράπεζα της Ελλάδος στην αποφυγή χειρότερων γεγονότων εκείνη την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, επί διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας πως αν η ΤτΕ δεν λειτουργούσε θωρακισμένη με το θεσμικό πλαίσιο ανεξαρτησίας, μετά από όσα συνέβησαν το 2015, ίσως η χώρα να είχε βγει από την ευρωζώνη.

«Ποιοι αμφιβάλλουν ότι αν δεν ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος, ίσως να μην είμαστε στο ευρώ μετά την περιπέτεια του 2015;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα Σάββατο (02.03.24) στο συνέδριο της Καθημερινής σε πάνελ με τίτλο: «Τα επόμενα 50 χρόνια είναι ασφαλής η Δημοκρατία; Είναι η Ελλάδα μεταρρυθμίσιμη;». Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε τοποθετηθεί επί του κρίσιμου αυτού κεφαλαίου της χώρας, επισημαίνοντας πως «δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ την παρουσία της χώρας στην ΕΕ».

Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν θεσμοί οι οποίοι να λειτουργούν ως «αντίβαρο» στην κεντρική εξουσία. «Η ποιότητα της Δημοκρατίας θα βελτιωθεί με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς», ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement