Η Ελλάδα καίγεται, ο υπουργός κάνει διακοπές και ο περιφερειάρχης χορεύει ζεμπεκιές…

patoulis zeibekiko

Advertisement

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

νεα φωτο γιαννη

Κάτι ‘’σάπιο’’ υπάρχει στο ‘’Βασίλειο της Δανιμαρκίας’’ . Κάτι πολυσύνθετο και τόσο δυσανάγνωστο με ‘’γυμνό μάτι’’ που αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου αν επιχειρηθεί να εξαντληθεί στο πλαίσιο ή με τους όρους μιας συζήτησης καφενείου. Για αυτό και επιχειρώντας να ξεχωρίσουμε από την πύρινη κόλαση που έχει φυλακίσει τη χώρα, την στην αποθήκη πυρομαχικών που είχε βόμβες για F-16, στη Νέα Αγχίαλο μπορούμε, μόνο, να θέσουμε ερωτήματα, διότι είναι πιθανό οποιαδήποτε αβίαστη καταφατική υιοθέτηση κάποιου σεναρίου, από αυτά που κυκλοφορούν ανεμπόδιστα, κινδυνεύει να εξελιχθεί, απλώς, σε μια ανεύθυνη ακροβασία.

Τα ερωτήματα, όμως, μπορούν, στέκοντας αμείλικτα να ξεδιαλύνουν το τοπίο έστω κι αναπάντητα. Όσο πιο πολύ αργούν, δε, να έρθουν οι απαντήσεις σε αυτά από εκείνους που τις οφείλουν, τόσο πιο πολύ θα τους πονέσουν όταν αρθρωθούν.

Ας επικεντρωθούμε όμως σε κάτι θεωρητικά πιο ανώδυνο, που θα μπορούσε να έχει θέση ξεκαρδιστικού ανέκδοτου, αν δεν ήταν επικίνδυνα αποκαλυπτικό, νοοτροπίας και προθέσεων κάποιων κυβερνητικών στελεχών, κάποιων από τα πιο σημαντικά ‘’γρανάζια’’, του διαβόητου ‘’επιτελικού’’ κράτους, του πλέον εξοργιστικού μυθεύματος πάνω στο οποίο χτίστηκε η παντοκρατορία Μητσοτάκη. Και πόσο αποκαλυπτικά επικίνδυνο είναι για όλους μας να ζούμε στον αστερισμό της υπερισχύος, ενός ‘’επιτελικού κράτους’’ που δεν περνά μέρα, που να μην αποδειχθεί κατώτερο των περιστάσεων.

Καίγεται το σύμπαν, άνθρωποι, ζώα, σπίτια, περιουσίες, κόποι μιας ζωής. Κι ακούς ότι ένας από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, για τη δραματική αυτή περίσταση, υπουργούς, πάει … διακοπές… Κι ύστερα παραιτείται για ‘’προσωπικούς λόγους’’ – δεν καθαιρείται από τον πρωθυπουργό, αυτόν που μέχρι πολύ  πρόσφατα τον περιέφερε ως ‘’ικανό τεχνοκράτη κι αναγκαίο δομικό υλικό στο χτίσιμο του επιτελικού κράτους’’. Μιλάμε για τον Νότη Μηταράκη, μέχρι πριν από μερικές ώρες υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε μια ιδιότητα που, στην συγκεκριμένη περίπτωση’’ περιέχει ύβρη, ειρωνεία και κοροϊδία, για τον πολίτη.

Γίνεται κοσμοχαλασιά κι ακούς ότι ο ‘’αήττητος’’ περιφερειάρχης, ο κύριος ‘’έχω ένα πρόβλημα για κάθε λύση’’ Γιώργος Πατούλης ‘’τα σπάει’’ χορεύοντας ένα περίτεχνο ζεϊμπέκικο, στην ουσία χορογραφώντας την αδιαφορία του για την τραγωδία που εκτυλίσσεται, αφού, αν και έχει διανύσει μια φτωχή σε παραγωγή έργου θητεία, ‘’είναι σίγουρος ότι θα τον ξαναψηφίσουν τα κορόιδα αφού τα ΜΜΕ ξέρουν καλά τη δουλειά και μπορούν να ξαναδείξουν τον  βάτραχο… πρίγκιπα’’. Και ποια είναι τάχα η …. Τιμωρία του; ‘’ Ανοιχτό το θέμα της στήριξης του, στις περιφερειακές του Οκτωβρίου, από τη ΝΔ. ‘’ λένε οι διαρροές. Ανοιχτό… Δεν τον καρατομεί ο Μητσοτάκης, γιατί τρέμει το κόστος … Γιατί αυτές οι εκλογές έρχονται σε δυόμισι μήνες, ενώ οι άλλες που αφορούν τον ‘’τουρίστα της Πάτμου’’ , Νότη Μηταράκη έγιναν εδώ κι ένα μήνα κι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κάνει ‘’μαγκιές’’ εκ του ασφαλούς.

Τζάμπα μαγκιές.

Άλλωστε ο αρχιτέκτονας της λογικής ‘’ κερδάμε. Τα συμφέροντα στηρίζουν, τα κορόιδα  μας ψηφίζουν’’, είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης… Έτσι επικράτησε κι ο ίδιος… Τελικά  το ’σάπιο’’  που υπάρχει στο ‘’Βασίλειο της Δανιμαρκίας’’, μπορεί και να είναι  και ο ίδιος ο ‘’Βασιλιάς’’…      

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement