Γεωργιάδης: ”Έρχονται 600 θέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ και 250 νέα ασθενοφόρα”

georgiadis 1 (Αντιγραφή)

Advertisement

Την υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης, επισκέφθηκε σήμερα, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Σιόλο και τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη για τις κτιριακές εγκαταστάσεις της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 13,5 εκ € ενώ είδε κι από κοντά τις εργασίες που πραγματοποιούνται στον εκσυγχρονισμό του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), έργο που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή της ΜΕΘ Κωσταντίνο Στόκο στον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αντιμετώπιση του περιστατικού 13χρονου που κατάπιε κατά λάθος αντιψυκτικό αυτοκινήτου(παραφλού) και σώθηκε χάρη στις γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες των γιατρών της ΜΕΘ αλλά και των γιατρών της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου.

«Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό του νοσοκομείου και της ΜΕΘ για τις προσπάθειες που έκαναν ως προς την διάσωση του 13χρονου παιδιού, ένα περιστατικό που ανησύχησε όλη την Ελλάδα που τελικά όμως πήγε πάρα πολύ καλά» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «το νοσοκομείο την επόμενη περίοδο θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό για την καλύτερη λειτουργία του».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement