Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θέτω ποσοτικούς στόχους- Θέλω καθαρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές»

1

Advertisement

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχωρεί στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στο στόχο της αυτοδύναμης κυβέρνησης, αμφισβήτησε τη δυνατότητα συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ζήτησε καθαρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

Ερωτώμενος αν το 31% στις πρώτες εκλογές θα είναι αποτυχία ενώ το 34% επιτυχία, ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει ευθέως αναφέροντας: «Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μία και μοναδική κάλπη που είναι μπροστά μας. Δεν θέτω ποσοτικούς στόχους», δήλωσε και τπρόσθεσε «η νίκη να είναι τόσο καθαρή, που να μην αμφισβητείται την επόμενη ημέρα ποιος πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος να είναι πρωθυπουργός.»

Παράλληλα, τόνισε πως «θέλω η νίκη να είναι τόσο καθαρή που να μην αμφισβητείται την επόμενη μέρα, ποιος θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός», ενώ υπογράμμισε πως «ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα εξετάσω τις κινήσεις μου».

«Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα μια είναι ισχυρή κυβέρνηση 4ετίας. Με ρωτάτε για τη δυνατότητα σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα σας πω εγώ τι έχει πει ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα πειστικός όταν μας λέει πως επί της αρχής δεν δέχεται για πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος θα σας πως μόνο πως σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, έχουμε μεγάλες διαφορές. Εγώ δεν έχω κρύψει την επιθυμία μου να έχουμε μια σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση», συνέχισε.

Αναφερόμενος στα εργασιακά,τόνισε πως «η βασική μας δέσμευση για την επόμενη τετραετία είναι καλύτεροι μισθοί, καλύτερες συνθήκες εργασίας, να μην υπάρχει κατάχρηση του εργαζομένου από τον εργοδότη. Πολλά από αυτά τα έχουμε κάνει όπως η Ψηφιακή κάρτα Εργασίας, άδειες μητρότητας, πατρότητας που δώσαμε.Ένα πράγμα μου έκανε εντύπωση και θέλω να σταθώ σε αυτό. Ο κ. Τσίπρας είπε πως καταργήσαμε το 8ωρο. Το ξέρετε; Το έχετε ακούσει εσείς; Το 2019 ο κ. Τσίπρας έλεγε ”ο κ. Μητσοτάκης θα καταργήσει το 8ωρο και θα πάμε σε 7ημερη εργασία”. Τώρα λέει τα ίδια πράγματα, τα ίδια ψέματα. Δεν είναι δυνατόν να μπορούμε να κάνουμε σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση με ψέμματα».

Ο πρωθυπουργός είπε πως «η ελληνική οικονομία έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου αλλά υπάρχουν προβλήματα. Πρώτος εγώ θα αναγνωρίσω πως οι αδύναμοι συμπολίτες μας πιέζονται από τον πληθωρισμό. Έχουμε κάνει πολλά για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό. Οι αυξήσεις που έχουμε δώσει και οι μειώσεις των φόρων είναι μόνιμες. Εκτιμώ πως η αυτή η έκρηξη των τιμών κάποια στιγμή θα υποχωρήσει. Σε 3 μήνες, σε 6 μήνες αλλά οι αυξήσεις (όπως στον κατώτατο μισθό) θα παραμείνουν».

Για τον ΟΟΣΑ, ανέφερε ότι αμφισβητεί τα στοιχεία και πρόσθεσε ότι θα το εξηγήσει αναλυτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί όπως είπε υπήρξε «αύξηση εισοδημάτων που ροκανίστηκε από την αύξηση του πληθωρισμού». Για τον λόγο αυτό και θα έχουμε κεντρικό στόχο την αύξηση των μισθών μέσα από επενδύσεις και μείωση της ανεργίας.

Για τον τουρισμό και τους μισθούς είπε ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι καθώς υπάρχουν εργοδότες που καταχρώνται την δύναμη που έχουν και τους προειδοποίησε ότι θα τον βρουν απέναντι.

Για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ είπε πως η Ελλάδα έχει τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ. Τόνισε ακόμα ότι αυτό που ζούμε είναι μια παγκόσμια κρίση και όχι «ακρίβεια Μητσοτάκη», σημειώνοντας πως οι αυξήσεις δεν είναι λόγω αισχροκέρδειας.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement