Μητσοτάκης: ”Περιττή η έλευση Ράμα στην Ελλάδα”

mitsotakis 0805 000

Advertisement

Αχρείαστη χαρακτηρίζει την επικείμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στο protothema.gr δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης κι έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του. «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Εχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά την συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Εντι Ράμα, σχολίασε πως «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε». Σε ό,τι αφορά το θέμα της κράτησης του Φρέντη Μπελέρη ο κ. Μητσοτάκης αποσαφηνίζει ότι είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές. Σημείωσε μάλιστα, ότι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ εκπροσωπείται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία με δύο υποψηφίους, όπως εκπροσωπούνται και οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, πράγμα που δεν συμβαίνει στα ψηφοδέλτια των άλλων δύο μεγάλων κομμάτων.

Μονή της Χώρας

Λανθασμένη επιλογή χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης την κίνηση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί τη Μονή της Χώρας.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η επίσκεψή του στην Άγκυρα θα έπρεπε να αναβληθεί, τονίζει ότι οι δίαυλοι πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοί. «Δεν πρέπει να αναβληθεί η επίσκεψη, πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοί δίαυλοι. Θα εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου, είναι προτιμότερο από το να δημιουργήσουμε μια κρίση», είπε, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή του Τούρκου προέδρου είναι περιττή και λανθασμένη.

«Δεν λείπουν τα τζαμιά στην Πόλη. Δεν είναι τρόπος αυτός να αντιμετωπίζεται η πολιτιστική κληρονομιά. Η Πόλη ήταν πρωτεύουσα του Βυζαντίου και της Ορθοδοξίας για πάνω από χίλια χρόνια. Εμείς προστατεύουμε τα μνημεία, δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο», είπε.

Ούτε Patriot, ούτε S-300 στην Ουκρανία

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δώσει S-300 ή Patriot στην Ουκρανία. «Μάς είναι απαραίτητα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να χάσει τον πόλεμο, δέχθηκε απρόκλητη εισβολή. «Στηρίζουμε την Ουκρανία και διαθέτουμε πλεονασματικό αμυντικό υλικό. Ούτε Patriot ούτε S- 300».

Panic button για τους εφήβους και συλλήψεις μετά από καταγγελίες γυναικών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία panic button και για τους εφήβους, ως ένα ακόμη μέσο για την αντιμετώπιση του bullying και της βίας των ανηλίκων μετά την πλατφόρμα των καταγγελιών που ήδη λειτουργεί με μεγάλη ανταπόκριση από θύματα τέτοιων καταστάσεων. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το panic button θα είναι διαθέσιμο από τη νέα σχολική χρονιά.

Σημείωσε επίσης, ότι παρά την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους, μόνο τον Απρίλιο έγιναν 1.500 συλλήψεις μετά από καταγγελίες γυναικών, πράγμα που δείχνει ότι εμπιστεύονται την Αστυνομία.

Τέμπη

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του για την τραγωδία των Τεμπών. «Είναι ψέμα, καμία επιχείρηση συγκάλυψης δεν υπήρξε. Εχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, κινήθηκε με ταχύτητα» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement