Μητσοτάκης: «Βαθιά υπόχρεοι για την αποστολή σας»-Συνάντσηση με τους άνδρες της ΕΜΑΚ

mitsotakis emak 1 1024x575 1

Advertisement

Το ευχαριστώ του Πρωθυπουργού στους άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχείρησαν στον σεισμό της Τουρκίας.

Τα μέλη της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ που επιχείρησαν στην Τουρκία, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα, λίγο πριν αναχωρήσει για το Μόναχο, και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τα στελέχη της μονάδας αλλά και να μάθει λεπτομέρειες για τη δράση τους στο πεδίου του σεισμού.

“Αυτό το οποίο κάνατε σε αυτή τη συγκυρία, δεν είχε μόνο αξία ανθρώπινη, αλλά ήταν και μία πολύ ουσιαστική προβολή της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών μας, σε συνθήκες γεωπολιτικά δύσκολες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η ΕΜΑΚ έστειλε το δικό της μήνυμα.

«Αισθανθήκατε την αγάπη των απλών Τούρκων, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μία φυσική καταστροφή και είδαν πρώτοι να καταφθάνουν Έλληνες με την ελληνική σημαία, να διακινδυνεύουν τη δική τους ζωή για να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Κι αυτό νομίζω ότι είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, το οποίο θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό ακόμα» πρόσθεσε.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement