ΠΑΣΟΚ: ”Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους λόγω ανυπαρξίας αγροτικής πολιτικής”

pasok 0702

Advertisement

Για ζήτημα των αγροτών τοποθετήθηκε, ως ειδικός αγορητής, στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μανόλης Χνάρης, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου του αρμόδιου υπουργείου.

Μιλώντας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, επεσήμανε ότι «έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας», αναδεικνύοντας κυρίως «την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που αισθάνονται οι αγρότες, γιατί αδυνατούν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία», καθώς «και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης να επιλύσει τα προβλήματά τους».

Άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι ενώ βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία πέντε έτη, «δεν έχει εκπονήσει ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο αγροτικής πολιτικής», με αποτέλεσμα τη συστηματική απαξίωση και εγκατάλειψη του πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το παρόν νομοσχέδιο «διεκπεραιώνει διοικητικές εκκρεμότητες των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», χωρίς να επιλύει τα κυριότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της χώρας και θα έπρεπε να αποτελούν άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement