Το Μαξίμου ακούει τα «καμπανάκια» των δημοσκοπήσεων και ετοιμάζει αντεπίθεση

mitsotakis maximou 85563

Advertisement

Του Σάββα Παυλίδη

Ενώπιων μίας όχι και τόσο γνώριμης κατάστασης φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς ίσως για πρώτη φορά έπειτα από πέντε συναπτά έτη, παρατηρούνται στα γκάλοπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενδείξεις δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης για τις κυβερνητικές επιλογές.

Την ίδια ώρα πτώση καταγράφεται, τόσο στο ποσοστό της ΝΔ, όσο και στο ποσοστό δημοφιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία δηµοσκόπηση της Metron Analysis (Mega), το ποσοστό των πολιτών που κρίνουν πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, μεγαλώνει επικίνδυνα ενώ την ίδια ώρα, σχεδόν το 90% κρίνει πως κυβέρνηση και δικαιοσύνη δρουν με πολύ αργά βήματα σε ότι αφορά την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη. Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητστάκης παρατηρεί πως τα ποσοστά δημοφιλίας του, ναι μεν παραμένουν υψηλά, ωστόσο καταγράφεται μία αξιοσημείωτη πτώση.

Στην εκτίµηση ψήφου η Νέα ∆ηµοκρατία υποχωρεί 5 µονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει άνοδο 1,8%, το ΠΑΣΟΚ έχει απώλεια 1,9%, το ΚΚΕ κερδίζει 1,4%, ενώ άνοδο 1,7% καταγράφει και η Ελληνική Λύση.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, σημειώνουν πως η κυβέρνηση ναι μεν ”ακούει” την άποψη της κοινής γνώμης, ωστόσο διαθέτει μία συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, την οποία και θα φέρει εις πέρας.

Ταυτόχρονα κρίνουν πως η ”καθίζηση” του κυβερνώντος κόμματος είναι φυσιολογική και κυρίως παροδική, έχοντας πίστη πως σε σύντομο χρονικό διάστημα, και με την προεκλογικό πυρετό να ”φουντώνει”, θα πετύχουν την απαραίτητη συσπείρωση που θα επαναφέρει το πολιτικό σκηνικό σε συνθήκες… κανονικότητας.

Την ίδια ώρα σημειώνουν πως παρά το γεγονός πως ενώ όντως κάποιοι δείκτες καταγράφουν δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να είναι μακράν του δεύτερου ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, την ίδια ώρα που η ΝΔ ”φλερτάρει” με το ποσοστό που έλαβε στις Ευρωεκλογές του 2019.

Στο Μαξίμου εν γένει πάντως κυριαρχεί η σιγουριά πως όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπει για τα καλά στο ”κουλουάρ” της προεκλογικής εκστρατείας, η κυβέρνηση μέρα με την ημέρα θα βγαίνει όλο και περισσότερο κερδισμένη. Ακριβώς δηλαδή ότι έγινε πριν από τις κάλπες του Μαίου του 2023.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement