Βέμπερ σε Μητσοτάκη: «Κυριάκο, η Ελλάδα πέτυχε ένα αληθινό οικονομικό θαύμα υπό την ηγεσία σου»

mitsotakis elk 0902

Advertisement

«Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Νέα Δημοκρατία συνεχίζουμε δυνατά». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, έκλεισε την εκδήλωση με θέμα «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη», που συνδιοργάνωσαν η ΝΔ και το ΕΛΚ, στην Αθήνα.

Λίγο πριν, ο κ. Βέμπερ έκανε αναφορά σε διάφορα οικονομικά στοιχεία, όπως αυτό της μείωσης της ανεργίας και της αύξησης των επενδύσεων.

Σε μία αποστροφή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΕΛΚ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του είπε: «Κυριάκο, η Ελλάδα πέτυχε ένα αληθινό οικονομικό θαύμα υπό την ηγεσία σου».

Σχετικά με  τη συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος των περιφερειακών και τοπικών αρχών στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης», που διεξήχθη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρεμβάσεις έκαναν η γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Επικτρατείας, Άρης Σκέρτσος και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, α’ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, μέλος του ΕΛΚ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε πολλά προβλήματα και δυσκολίες. Το σχέδιο ανάκαμψης ξεκίνησε με 800 δισ. Καθορστική ήταν η συμβολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έθεσε το θέμα του ευρωπαϊκού δανεισμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Συρεγγέλα, ενώ προσέθεσε:

«Το σχέδιο αυτό είναι σημαντικό εργαλείο για όλα τα κράτη – μέλη. Επίσης σημαντικός είναι και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement