Καστελόριζο: Τετράχρονο παιδί μεταφέρθηκε στην Τουρκία για να νοσηλευτεί

3984171

Advertisement

Ακραίες ελλείψεις στην ιατρική περίθαλψη του ακριτικού νησιού καταγγέλλουν τοπικοί φορείς – Είναι χωρίς γενικό γιατρό τα τελευταία τρία χρόνια
Ένα τετράχρονο παιδάκι από το Καστελόριζο χρειάστηκε να νοσηλευτεί και μεταφέρθηκε στην Τουρκία για περίθαλψη καθώς η προσπάθεια του Πολυδύναμου Ιατρείου του νησιού να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο Ρόδου για να εγκριθεί αεροδιακομιδή του με το ΕΚΑΒ, έπεσε στο κενό.

Η οδύσσεια του τετράχρονου, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος για τον μικρό και την οικογένεια του ανέδειξε για ακόμα μία φορά τις τραγικές ελλείψεις στις δομές υγείας των ακριτικών νησιών αλλά και την συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του ΕΣΥ κατά τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Ο τετράχρονος μάγκωσε το χέρι του σε πόρτα και χρειάστηκε άμεση ιατρική φροντίδα, η αδυναμία συνεννόησης του ΕΚΑΒ με το ιατρείο του νησιού οδήγησε στη μεταφορά του παιδιού με σκάφος στο Κας και από εκεί στην Αττάλεια όπου υπεβλήθη σε επέμβαση καθώς είχε σοβαρό τραύμα στο δάχτυλο.

Ο πατέρας του παιδιού σε ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει ότι όλα πήγαν και ευχαριστεί όσους βοήθησαν τόσο στην Τουρκία όσο και στο Καστελόριζο για την νοσηλεία του παιδιού του.

Ωστόσο στην ανάρτησή του ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «δεν θα μπω στο θέμα του ΕΚΑΒ, αυτό θα γίνει σε επίσημο έγγραφο…» αφήνοντας αιχμές για ολιγωρία.

Η dimokratiki.gr που δημοσίευσε την μικρή οδύσσεια του 4χρονου παιδιού περιγράφει τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρική φροντίδα στο ακριτικό Καστελόριζο.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα «στο Καστελόριζο των περίπου 500 συνολικά κατοίκων εκ των οποίων οι 250 μόνιμοι που ζουν και μεγαλώνουν τις οικογένειές τους στο νησί, όπου το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα λόγω και των επισκεπτών, ιατρός γενικής ιατρικής δεν υπάρχει στα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια.

Οι ανάγκες καλύπτονται από δύο αγροτικούς ιατρούς και μια νοσηλεύτρια, με τις αεροδιακομιδές να είναι μια συνήθης διαδικασία για τους κατοίκους και μάλιστα για περιστατικά που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καστελόριζου αν ήταν επαρκώς στελεχωμένο με βάση το οργανόγραμμά του».

«Η κατάσταση που επικρατεί στο Καστελόριζο δεν διαφέρει από την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και όχι μόνο στη λεγόμενη άγονη γραμμή» σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement