Προφυλακίστηκαν άλλοι δύο για την υπόθεση του Κολωνού

kolonos kolwnos sepolia paidoviastis viastes viastis mixos viasmoi mastropia1

Advertisement

Δύο από τα έξι άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί, και εμφανίστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας για να δώσουν εξηγήσεις, ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους και πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκε ο Ηλιας Μίχος, που βρίσκεται προφυλακιστέος για την υπόθεση από τις αρχές του φθινοπώρου.

Στοιχεία για τους νέους κατηγορούμενους έδωσε το παιδί στην τελευταία του κατάθεση στις Αρχές, στις 3 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ των τεσσάρων που έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν, αφού μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας, είναι ένας οδοντοτεχνίτης, πρώην διαιτητής της Α’ Εθνικής, ο οποίος ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη και θα απολογηθεί την Παρασκευή. Είναι 60 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ διατηρεί επαγγελματικό χώρο στον Κολωνό, κοντά στο κατάστημα του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, Ηλία Μίχου. Ο πρώην διαιτητής φέρεται να ισχυρίζεται ότι γνώριζε την οικογένεια της 12χρονης και τη δύσκολη οικονομική κατάστασή της και πως έδινε ένα χαρτζιλίκι στο παιδί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη έχει καταθέσει ότι στον χώρο του πρώην διαιτητή την έστελνε ο Μίχος, όπως και στο ιατρείο του 65χρονου δερματολόγου που προφυλακίστηκε πρόσφατα.

Κάτοικοι Κολωνού είναι και τα έξι νέα πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές. Ο ένας είναι 33 χρόνων και έχει μια ανήλικη κόρη που έπαιζε με τη 12χρονη στην πλατεία. Σύμφωνα με την ανήλικη, της τον υπέδειξε ο Ηλίας Μίχος. Όπως όλα δείχνουν, ο κατηγορούμενος για μαστροπεία Μίχος δεν αναζητούσε πελάτες μόνο μέσα από την εφαρμογή blindchat, αλλά και από τον κοινωνικό του περίγυρο και τη γειτονιά. Παρά τα πολύ ενοχοποιητικά στοιχεία, η δικηγόρος του Ηλία Μίχου επιμένει ότι ο εντολέας της «ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τη μαστροπεία. Έχει παραδεχτεί αυτό που έχει παραδεχτεί (σ.σ. την πράξη της ασέλγειας) και από εκεί και πέρα τις λοιπές κατηγορίες δεν τις αποδέχεται».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμα εφτά άτομα που είχαν επικοινωνία με τη 12χρονη μέσω κινητού και έκλεισαν ραντεβού μαζί της, αλλά δεν έχουν ταυτοποιηθεί, επειδή δεν είναι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων τηλεφώνων. Για παράδειγμα, ως κάτοχοι κινητών φαίνονται δύο γυναίκες που κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ και εξήγησαν ότι ήταν διανομείς δωρεάν sim καρτοκινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Ομόνοιας. Οι κάρτες, προκειμένου να ενεργοποιούνται άμεσα ήταν αρχικά στο όνομά τους, μέχρι να γίνει η αλλαγή των στοιχείων, μετά την τοποθέτηση στο τηλέφωνο του νέου χρήστη. Όμως έπεσαν θύματα κλοπής και έτσι κάποιες από τις sim βρέθηκαν στα χέρια κάποιων που τις ενεργοποίησαν, χωρίς να αλλάξουν τα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής, ενώπιον της Δικαιοσύνης έχουν παρουσιαστεί 23 άτομα που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022, εκ των οποίων 17 έχουν πλέον προφυλακιστεί. Η μητέρα της 12χρονης, που κατήγγειλε τον Ηλία Μίχο ως βιαστή του παιδιού της και έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες, είναι προφυλακισμένη για το αδίκημα της μαστροπείας. Η 12χρονη σε όλες τις καταθέσεις της αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της μητέρας της και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, νιώθοντας τύψεις που η μητέρα της βρίσκεται στη φυλακή.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement