Συνελήφθησαν κτηνίατροι και ιδιώτες για απάτη σε βάρος του Δημοσίου

antonello falcone the wiseman G2djeMdYSOM unsplash 1 scaled

Advertisement

Στην εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων αποτελούμενων από ιδιώτες και κτηνιάτρους που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων γέννησης – θανάτων και σφαγής ζώων, έναντι αμοιβής, για λογαριασμό κτηνοτρόφων, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο, προχώρησαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Το πρωί της Παρασκευής 10/5 οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα έξι άτομα που έχουν σχέση με ιδιωτικό σφαγείο, στον Δήμο Σιντικής, στις Σέρρες αλλά και κτηνίατροι του δημοσίου. Πρόκειται για 4 κτηνιάτρους και δύο μέλη του ΔΣ του σφαγείου, οι οποίοι κατηγορούνται για εικονικές σφαγές με σκοπό να διευκολύνουν τους κτηνοτρόφους να μην χάσουν τις επιδοτήσεις, ενώ οι κτηνίατροι για δωροδοκία προκειμένου να υπογράφουν ότι πραγματοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, οι αστυνομικοί κατέθεσαν στον εισαγγελέα δύο κούτες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των εμπλεκομένων.

Η υπόθεση

Η έρευνα έγινε από τη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που εξάρθρωσε τρεις εγκληματικές  ομάδες, αποτελούμενες από ιδιώτες και κτηνιάτρους Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας, που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων γέννησης – θανάτων και σφαγής ζώων, έναντι αμοιβής, για λογαριασμό κτηνοτρόφων, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την αποδόμηση των εγκληματικών ομάδων πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χθες, Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά -6- άτομα, εκ των οποίων -4- υπάλληλοι και -2- ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -33- άτομα.

Η καταγγελία που οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία – δωροδοκία υπαλλήλου, εμπορία επιρροής-μεσάζοντες, ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος, απάτη, και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement