Τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μαρκόπουλο

markopoulos giannis

Advertisement

Στη μητρόπολη Αθηνών εψάλλει η εξόδιος ακολουθία για τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλο, παρουσία εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

Η σορός του δημιουργού, που με το έργο του σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική μουσική όσο λίγοι, είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως και μία ώρα πριν από την εξόδιο ακολουθία. Τη σορό φύλαξαν ως τιμητική φρουρά Κουρήτες, με την παραδοσιακή κρητική φορεσιά.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πολύς κόσμος, απλοί άνθρωποι, φίλοι και θαυμαστές του έργου του προσήλθαν με ένα λουλούδι για να τιμήσουν τον σπουδαίο συνθέτη, που έχει προγραμματιστεί να ταφεί στο νεκροταφείο Παπάγου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, που μίλησε στη τελετή, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και άλλοι.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Από τον καλλιτεχνικό χώρο, παρέστησαν τραγουδιστές και συνεργάτες του, όπως οι Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Μακεδόνας, Θέμης Ανδρεάδης, Μάριος Φραγκούλης, Βασίλης Λέκκας κ.ά.

Επίσης, η Έλενα Ακρίτα και ο Γιώργος Κυρίτσης. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η οικογένειά του είχε ανακοινώσει ότι, αντί στεφάνων, επιθυμούσε να στηριχθούν:

  • Οι “Μικροί Μουσικοί” του Ωδείου ΑθηνώνΔικαιούχος: Μουσικός και Δραματικός Σύλλογος ‘Ωδείον Αθηνών–1871ΕUROBANK – IBAN: GR4102601780000890201012375        
  • Η Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρογεννητικού ΚαρκίνουΔικαιούχος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΥΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (ΕΕΟΟΓΕΚ)Alpha Βank – IBAN: GR4701401150115002002026203 
  • Τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠΔικαιούχος: ΕΛΕΠΑΠΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – IBAN: GR6401720630005063021944939

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement