AEK – Aρης 0-0: Στη Θεσσαλονίκη τα σπουδαία!

ariss 3

Advertisement

Τα δίχτυα δεν… κουνήθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο 0-0 και πλέον ο μεγάλος επαναληπτικός του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα κρίνει το εισιτήριο για τους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Όλα ανοικτά ενόψει της ρεβάνς στο Κλεάνθης Βικελίδης την ερχόμενη εβδομάδα μετά τη λευκή ισοπαλία (0-0) στην OPAP Arena. Η ΑΕΚ των αρκετών αλλαγών λόγω του αναμενόμενου rotation δεν δημιούργησε στο πρώτο μέρος κλασικές ευκαιρίες απέναντι σε έναν πολύ καλά οργανωμένο Άρη. Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερες στιγμές, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν και την πρόκριση στα προημιτελικά να κρίνεται σε επτά μέρες στη Θεσσαλονίκη.

ΑΕΚ – Άρης: Έτσι ξεκίνησαν

Στο αναμενόμενο rotation προχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ κάνοντας συνολικά επτά αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ο Αθανασιάδης επιλέχθηκε στην εστία, με τον Σιμάνσκι μαζί με τον Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας και τους Πήλιο και Σιντιμπέ αριστερά και δεξιά στην αμυντική γραμμή. Ο Γιόνσον μαζί με τον Πινέδα ξεκίνησαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Πισάρο και Ελίασον στα πλάγια, ενώ στην επίθεση πίσω από τον προωθημένο Πόνσε ήταν ο Τσούμπερ. Για τον Άρη ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε με τον Κουέστα στην εστία, τους Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Οντουμπάτζο τετράδα στην άμυνα, τους Ζουλ, Τζούρασεκ και Νταρίντα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Σαβέριο και Σουλεϊμάνοφ στα άκρα και τον Μορόν στην κορυφή.

ΑΕΚ και Άρης αλληλοεξουδετερώθηκαν σε ένα πρώτο μέρος χωρίς κλασική ευκαιρία

Το πρώτο μέρος δεν είχε καμία κλασική ευκαιρία με την ΑΕΚ να μη βρίσκει χώρους να απειλήσει απέναντι σε έναν καλά οργανωμένο Άρη, ο οποίος έψαχνε να χτυπήσει στην κόντρα, με την Ένωση να ανταποκρίνεται σωστά ανασταλτικά. Τόσο το δίδυμο των Σιμάνσκι και Μήτογλου από πλευράς ΑΕΚ όσο και εκείνο των Μπράμπετς και Φαμπιάνο από πλευράς Άρη ήταν άψογα στο κέντρο της άμυνάς τους με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν σωστές τελικές για να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους σε Αθανασιάδη και Κουέστα.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από τη δεξιά πλευρά, αλλά τα γεμίσματα του Ελίασον αντιμετωπίζονταν από την άμυνα του Άρη, ο οποίος είχε ένα σουτ του Μορόν στο 25′ το οποίο πέρασε ψηλά άουτ. Η Ένωση προς το τέλος του πρώτου μέρους προσπάθησε και αυτή να απειλήσει με δύο μακρινά σουτ με Πινέδα στο 43′ και Τσούμπερ στο 44′ αλλά το πρώτο κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα και το δεύτερο πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα.

ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο μηδέν και η πρόκριση θα κριθεί στο Βικελίδης

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλμέιδα αντικατέστησε τον Σιντιμπέ με τον Γκατσίνοβιτς, με τον Πινέδα να καλύπτει ως δεξιός μπακ και τον Σέρβο να περνάει στον άξονα, με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς στο 48′ με πλασέ του Πόνσε που πέρασε λίγο άουτ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Αλμέιδα όπως αναμενόταν φρέσκαρε μεσοεπιθετικά την ομάδα του με Αμραμπατ, Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία αντί των Ελίασον, Τσούμπερ και Πόνσε, με τον «Τσίνο» να επιστρέφει μετά από περίπου ενάμιση μήνα, ενώ από την πλευρά του ο Μάντζιος είε αντικαταστήσει τον Σαβέριο με τον Παναγίδη.

Ο Άρης είχε και αυτός μια πολύ καλή στιγμή στο 68′ με τον Μορόν, το πλασέ του οποίου από πλάγια θέση πέρασε δίπλα από το κάθετο του Αθανασιάδη, με τον Αλμέιδα αμέσως μετά να ολοκληρώνει τις αλλαγές του με τον Φερρνάντες αντί του Πισάρο. Η Ένωση απείλησε ξανά στο 70′ με γυριστό του Αραούχο το οποίο βρήκε λίγο στο απλωμένο πόδι του Οντουμπάτζο περνώντας κόρνερ με την ΑΕΚ να αυξάνει την πίεση έχοντας και φρέσκα πόδια από τη μέση και μπροστά. Ο Μάντζιος άλλαξε τον Τζούρασεκ με τον Ντουκουρέ για να πάρει τρεξίματα στον άξονα, με τους «κίτρινους» στο 74′ να αγγίζουν το γκολ με ωραία ενέργεια και σουτ του Ζουλ που εξουδετέρωσε με τα ακροδάκτυλα εντυπωσιακά ο Αθανασιάδης.

Στη συγκεκριμένη φάση ο Ζουλ τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή με τον Ζαμόρα, ενώ το ντεμπούτο του έκανε και ο Φετφατζίδης αντικαθιστώντας τον Μορόν. Ο Άρης στο 79′ είχε ακόμα μια ευκαιρία με κεφαλιά του Φαμπιάνο μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο, στην τελευταία ουσιαστική στιγμή στο παιχνίδι με το 0-0 να παραμένει ως το τέλος.

MVP: Ο Σιμάνσκι ανταποκρίθηκε εξαιρετικά ως στόπερ. Ήταν σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα με σωστές τοποθετήσεις.

Στο ύψος τους: Ο Γιόνσον από πλευράς ΑΕΚ έκανε ένα ουσιαστικό ματς στα ανασταλτικά του καθήκοντα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Για τον Άρη πολύ σταθερός ήταν ο Φαμπιάνο στα μετόπισθεν, ενώ απείλησε και με την κεφαλιά στη στατική φάση στο δεύτερο μέρος.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πισάρο για ακόμα μια φορά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, παίζοντας στην αριστερή πλευρά.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement