Ολυμπιακός: Προβάδισμα του Ρίτσαρντς για βασικός στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό

omar richards

Advertisement

Ο Ολυμπιακός μετά το χαμένο ντέρμπι με την ΑΕΚ, από το οποίο έχει πολλά και σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία (του ματς που έληξε 1-2 στο γήπεδο Καραϊσκάκη), έχει μπροστά του το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας (21.30, COSMOTE TV). Και μάλιστα σε ένα διάστημα επτά ημερών θα έχει δύο ντέρμπι στον θεσμό του Κυπέλλου (ένα στις 10 εκτός και ένας στις 17 Γενάρη εντός).

Μία αγωνιστική αποστολή που εύκολη δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων και ειδικά με δεδομένη την αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών το προηγούμενο διάστημα, όπου έχουν τις ήττες με Λαμία και ΑΕΚ. Τώρα σχετικά με την 11άδα του Πορτογάλου κόουτς δεν είναι τόσο απλό να αλλάξουν πολλά πράγματα.

Πλην όμως ο Καρβαλιάλ έχει κατά νου ορισμένες διαφοροποιήσεις. Μία αλλαγή που υπάρχει στο πλάνο του έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας. Να ξεκινήσει τον Ομάρ Ρίτσαρντς αντί του αρνητικού στον αγώνα με την ΑΕΚ, Φρανσίσκο Ορτέγα.

Ο 25χρονος Ρίτσαρντς είχε μπει ως αλλαγή στον αγώνα του Φαλήρου με την ΑΕΚ. Στο πρόσφατο ντέρμπι σύμφωνα με τα στοιχεία του Wyscout, της κορυφαίας πλατφόρμας, είχε 15 λεπτά με 7/9 πάσες (με 78% ποσοστό επιτυχίας), 1/1 ντρίμπλες, 6/8 κερδισμένες μονομαχίες (75% το ποσοστό του) και 1/1 εναέριες μονομαχίες.

Αναφορικά με την αναμέτρηση Πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ δεν ήταν και πολλοί οι διακριθέντες από μεριάς των Ερυθρόλευκων. Κυρίως ήταν ο Εσε με τον σκόρερ Μασούρα (για το γκολ του κυρίως ο Μασούρας και όχι τόσο για την εμφάνισή του) αλλά και ο φορ Ναβάρο. Οπότε είναι ανοιχτό να προκύψουν και άλλες διαφοροποιήσεις για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει την πλέον δυναμική αντίδραση, εκτός των άλλων.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement