Επανεμφάνιση Σπηλιωτόπουλου: Σε ρόλο Γκρίνμπεργκ στο επιτελείο Κασσελάκη

spilitopoul

Advertisement

Γράφει ο Ιωάννης Κορωναίος

Μια ηχηρή επιστροφή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας φημολογείται τις τελευταίες ώρες. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, θέση στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη!

Είναι η κατάληξη μιας πολύχρονης προσέγγισης, που άρχισε επί Αλέξη Τσίπρα και ολοκληρώθηκε επί Στέφανου Κασσελάκη. Το όνομα του Άρη Σπηλιωτόπουλου “έπαιξε” τόσο ως υποψηφίου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές όσο και ως υποψηφίου βουλευτή στις περασμένες εθνικές εκλογές, χωρίς όμως να επαληθευτούν οι πληροφορίες. Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται, η συνεργασία τελικά ευοδώθηκε και ο έμπειρος πολιτικός και επικοινωνιολόγος θα αναλάβει ρόλο στο επιτελείο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα “διαβάζει” τις δημοσκοπήσεις και θα χαράσσει στρατηγική βάσει ποιοτικών και ποσοτικών ευρημάτων των ερευνών. Θα έχει δηλαδή έναν παρόμοιο ρόλο με αυτόν του Αμερικανού επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ για το Μαξίμου.

“Ο καλύτερος για τη… μεθεπόμενη μέρα” 

Το όνομα του Άρη Σπηλιωτόπουλου συνδέθηκε με τη Νέα Δημοκρατία της πρώτης περιόδου του Κ. Καραμανλή, όταν ήταν ο επικεφαλής της επικοινωνίας και του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, εκπρόσωπος Τύπου και στενός συνεργάτης του τότε προέδρου του κόμματος. Σε αυτόν πιστώνεται το “φρεσκάρισμα” της επικοινωνιακής τακτικής και τα πρώτα δείγματα προβολής του ανθρώπινου προσώπου των πολιτικών, κάτι που συμβαίνει κατά κόρον σήμερα.

Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του εκείνη την περίοδο τον αποθεώνουν, λέγοντας πως “είναι ο καλύτερος για τη… μεθεπόμενη μέρα”. Κι αυτό μεταφράζεται πως ο κ. Σπηλιωτόπουλος μπορεί χαράσσει μακροπρόθεσμη στρατηγική, κάτι που χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πήγε απέναντι 

Διατέλεσε υπουργός Τουρισμού και Παιδείας στις κυβερνήσεις Καραμανλή ενώ εξελέγη βουλευτής το 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012. Το 2014 παραιτήθηκε για να διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων, έχοντας το χρίσμα του κόμματος. Η κάθοδος του Ν. Κακλαμάνη ως “αντάρτη” στη διεκδίκηση του δήμου, “έσπασε” τις νεοδημοκρατικές ψήφους, με αποτέλεσμα ο κ. Σπηλιωτόπουλος να καταταγεί τρίτος στον πρώτο γύρο των εκλογών (πίσω από Γ. Καμίνη και Γ. Σακελλαρίδη).

Έκτοτε άρχισε να παίρνει αποστάσεις από το κόμμα, έως ότου διακόπηκε κάθε επαφή από τη στιγμή που στην προεδρεία του κόμματος αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική Μητσοτάκη και συμμετείχε, μαζί με άλλα στελέχη των κυβερνήσεων Καραμανλή (Αντώναρος, Τσιτουρίδης, Ζώης, Κρ. Κανελλοπούλου κα.), σε κοινές ανακοινώσεις που στρέφονται κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το 2019 δήλωσε παρών στο προσκλητήριο Τσίπρα για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου και την αντιστοίχηση του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η προσέγγιση, όμως, δεν τελεσφόρησε με την υποψηφιότητα τους στις περσινές εθνικές εκλογές. Μέχρι σήμερα είχε αναλάβει την επικοινωνιακή στρατηγική του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κων. Σιδηρόπουλου, γιου της πρώην συναδέλφου του Κατερίνας Παπακώστα.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement