Πούτιν: ”Είμαστε πάντα σε πολεμική ετοιμότητα”

putin rossia

Advertisement

Μήνυμα πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας αλλά και το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας είναι «πάντα σε πολεμική ετοιμότητα» έστειλε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης κατά των Ναζί της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που εορτάζεται στις 9 Μαΐου.

Βάσει όσων αναφέρει το Sky News στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία για την 79η επέτειο ο Πούτιν παραδέχθηκε ότι «η Ρωσία περνάει μια δύσκολη περίοδο» αλλά ταυτόχρονα προσπάθησε να τονίσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Μόσχας απευθυνόμενος περισσότερο, πάντως, στο εξωτερικό και λιγότερο στο εσωτερικό.

«Το μέλλον της μητέρας πατρίδας εξαρτάται από εμάς και αυτό φέτος στην Ημέρα της Νίκης είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ» είπε ο Πούτιν συμπληρώνοντας με έμφαση: «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις είναι πάντα σε στρατιωτική ετοιμότητα».

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια παγκόσμια σύγκρουση αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλεί» συνέχισε στο ίδιο πνεύμα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement