Επτά νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο του Νάσβιλ, ανάμεσα τους 3 παιδιά

nashville pyrovolismoi

Advertisement

Τρία παιδιά και τρεις ενήλικες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε πυροβολισμούς σε ιδιωτικό Πρεσβυτεριανό δημοτικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί. Την επίθεση εξαπέλυσε γυναίκα βαριά οπλισμένη, με δύο τουφέκια «επιθετικού τύπου» και ένα πιστόλι, η οποία πέθανε επίσης αφού πυροβολήθηκε από αστυνομικούς. Η αστυνομία είπε ότι η δράστιδα φαινόταν να είναι στην εφηβεία της.

Ο θάνατος των παιδιών διαπιστώθηκε κατά την άφιξή τους στο Νοσοκομείο Παίδων Monroe Carell Jr.

Το Covenant School, όπου συνέβη το αιματηρό περιστατικό, είναι ένα ιδιωτικό χριστιανικό ίδρυμα, με περίπου 200 μαθητές από προσχολική ηλικία έως την 6η τάξη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Οι μαθητές πιασμένοι χέρι χέρι απομακρύνθηκαν από το σχολείο τους περικυκλωμένοι από αυτοκίνητα της αστυνομίας, σε μια κοντινή εκκλησία για να τους παραλάβουν οι γονείς τους.

Η δράστιδα μπήκε στο σχολείο από μια πλαϊνή είσοδο και πήγε στο δεύτερο όροφο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντον Άαρον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Σε ένα τραγικό πρωινό, το Νάσβιλ εντάχθηκε στη φοβερή, μακρά λίστα των κοινοτήτων που βιώνουν πυροβολισμούς στο σχολείο», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος του Νάσβιλ, Τζον Κούπερ, ευχαριστώντας τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο και τους επαγγελματίες υγείας. «Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Ολόκληρη η πόλη μας στέκεται δίπλα σας».

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού κράτους Μπομπ Φρίμαν, του οποίου η περιφέρεια περιλαμβάνει το The Covenant School, χαρακτήρισε τον πυροβολισμό της Δευτέρας «ασύλληπτη τραγωδία». «Μένω στη γωνία από το Covenant και περνάω συχνά από εκεί. Έχω φίλους που πηγαίνουν και στην εκκλησία και στο σχολείο εκεί», είπε ο Φρίμαν σε μια δήλωση. «Έχω επισκεφτεί και την εκκλησία στο παρελθόν. Σκίζεται η καρδιά μου όταν το βλέπω αυτό».

Από τα μέσα Μαρτίου, το  Αρχείο καταγραφής περιστατικών ένοπλης βίας (Gun Violence Archive) έχει καταμετρήσει 129 μαζικούς πυροβολισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος. Πέρυσι μέτρησε 647 μαζικούς πυροβολισμούς. Από αυτούς, οι 21 αφορούσαν πέντε ή περισσότερα θύματα.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement